Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Poetics of Prompting

Een spoedcursus in de taal van de tool.

Taal heeft het internet vanaf het allereerste begin gevormd. Maar met de opkomst van generatieve kunstmatig intelligente tools, zoals ChatGPT en Midjourney, die volledig gebaseerd zijn op grote taalmodellen, krijgt digitaal er een nieuwe dimensie bij.

Hoe vinden we manieren om niet als machines te schrijven maar met machines?

Wat je een AI-tool ook wilt laten doen, de prompt, dat is de instructie die je geeft, moet je schrijven. Sinds de opkomst van 'AI voor iedereen' amper twee jaar geleden, is er een wildgroei aan cursussen in prompt engineering. Maar is het puur een kwestie van techniek, of vraagt de interactie met AI juist creatief schrijven om voorbij het voorspelbare te komen? Wat betekent het om de taal van de tool goed te spreken? En hoe vinden we manieren om niet als machines te schrijven maar met machines?

Een samenwerking tussen The Hmm en MU Hybrid Art House

Met Poetics of Prompting verkennen The Hmm en MU Hybrid Art House de nieuwe talen die ontstaan in de samenwerking tussen machines en menselijke creativiteit, tussen prompting en poëzie. Met nieuwe en bestaande werken, interactieve projecten en workshops van kunstenaars en ontwerpers onderzoeken we de kritische, speelse en experimentele relaties tussen mensen en hun AI-tools. Kijk met ons mee en geef de machine feedback en feedforward, om samen nieuwe taal vorm te geven.

Over MU Hybrid Art House

MU is een huis voor hybride kunst, voor beeldende en verhalende perspectieven van kunstenaars en ontwerpers op de wereld van nu en morgen. MU is een Hybrid Art House. Alles wat we doen vertrekt vanuit inter- en trans-disciplinair denken. Al 25 jaar staat bij MU onderzoek, experiment en een open mentaliteit voorop, zowel in onze programmering en partnerschappen als in de manier waarop we het publiek bij onze projecten betrekken. Samenwerken, buiten de lijnen kleuren en co-creëren zit in ons DNA.
Partners