Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Be bold, Be brave - UdK Berlin’s Brave new World

UdK Berlin's Brave New World

UdK Berlin — © Peer, Katharina, Lukas, Anna Maria, Katharina

BA en MA studenten van het Instituut voor Product en Proces Design (University of the Arts Berlin) tonen projekten voor de toekomst, variërend van zowel high-tech als low-tech oplossingen en speculatieve scenario's tot het implementeren van oude rituelen en nieuwe materialen in ons dagelijks leven.

Wat is er te zien?

• Peer Alexander Assmann optimaliseerde en minimaliseerde verlichting op zo'n manier dat de printplaat ook de kap is.

• Katharina Sauter presenteert nieuwe methodes en gereedschappen om 'oude kennis' over het vlechten van heggen levend te houden.

• Lukas Henneberger visualiseerde de kracht en een mogelijke toekomst van AI met een interactief apparaat dat ons gevoel van veiligheid uitdaagt.

• Anna Maria Argmann keek naar elektronisch afval en de perceptie van objecten en componenten en maakt er hybrides van die de verbeelding prikkelen.

• Katharina Matejcek onderzocht wat te doen met wieldoppen die je langs de weg vindt en hoe ze aantrekkelijk te maken, opdat ze uiteindelijk toch niet als afval eindigen.

Over University of the Arts Berlin

Het Instituut voor Product- en Procesontwerp aan de University of the Arts in Berlijn onderzoekt relevante vragen over onze huidige tijd en de toekomst.
Hoe, wat, waarom en waar produceren we toekomstige producten? Wanneer productie, contexten, klimaat, digitalisering, (interactieve) systemen en de maatschappij veranderen, vragen experiment, artistiek en toegepast ontwerp om nieuwe impulsen. Hierin kan de ontwerper inspireren, strategisch zijn, richting geven en zelfs politiek sturen.
Partners