Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Spherical Bound and Broken

Gebroken maar niet gebroken. Flinterdun gegoten gips en Mont Blanc porselein.

Plaster spherical objects — © Nadine Kroon

In mijn kunst prikkel ik de nieuwsgierigheid door materialen en technieken te combineren op onverwachte manieren. Ik experimenteer met gips en porselein, waarbij ik vormen van binnen naar buiten draai. Hierdoor ontstaan unieke structuren die pas na het afbakken zichtbaar worden.

Het geheim ontrafelen

Met mijn kunstwerken wil ik de nieuwsgierigheid van mensen prikkelen. Het samenvoegen van materialen en het toepassen van verschillende technieken vormen de kern van mijn werkwijze. Door te draaien, binden, op spanning te brengen en materialen te combineren, ben ik tot dit werk gekomen.

Hoewel gips oorspronkelijk niet bedoeld was voor deze creaties, raakte ik enthousiast en uitgedaagd om ermee te experimenteren. Mijn handen beschouw ik als ontdekkers, waarmee ik structuren voel en kleine details ontdek.

De scherven onthullen nieuwe structuren en huidachtige patronen. Het onverwachte komt tevoorschijn wanneer ik de vormen van binnen naar buiten draai en vastleg met porselein. De verrassende binnenstructuur wordt pas zichtbaar na het afbakken; deze structuren zijn nog niet eerder door iemand gezien. De vorm blijft je voortdurend verwonderen en verrassen; ze zijn hierom allemaal uniek.

Over Nadine Kroon

Home setting — © Nadine Kroon

Golden touch — © Nadine Kroon

porcelain shape — © Nadine Kroon

Sectie-C area, Hall 6 - Kop van 6, Daalakkersweg 6 , Map No. H6
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig