Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Future Botanica

Creating and questioning new nature together

Natuur, met al haar planten, levensvormen en ecologieën is constant in verandering. Aan de meest ingrijpende verschuivingen in ecosystemen, die tegenwoordig vooral worden veroorzaakt door menselijk ingrijpen, past het zich waar mogelijk aan.

Toch is wat we tegenwoordig natuur noemen, vooral een uitdrukking van wat wij mensen denken dat natuur is, of hoort te zijn. Zo wordt natuur vaak beheerd of zelfs ontworpen om ons te dienen. Maar er zijn natuurlijk ook tal van andere manieren om natuur te begrijpen. Hoe zie jij de natuur en onze relatie ermee? En hoe zou natuur ook in de toekomst op verschillende manieren kunnen evolueren, misschien zelfs digitaal?

Future Botanica is het gloednieuwe interactieve project van kunstenaarscollectief Polymorf dat aanzet tot denken over toekomstige natuur. Via een app op je telefoon kun je, samen met andere mensen en een AI, nieuwe planten, wezens en ecologieën creëren, gebaseerd op uiteenlopende toekomstscenario's. Download de app en wordt digitaal tuinier of 'toekomst botanist'.
Maar wees voorzichtig. Natuurlijke evolutie is een fragiel proces, waarbij alles met alles verbonden is.

Future Botanica komt dit najaar voor het eerst tot leven bij MU Hybrid Art House (19 oktober tot 10 november) en bij IDFA Doclab (13 tot 24 november)

Over MU Hybrid Art House

MU is een huis voor hybride kunst, voor beeldende en verhalende perspectieven van kunstenaars en ontwerpers op de wereld van nu en morgen. MU is een Hybrid Art House. Alles wat we doen vertrekt vanuit inter- en trans-disciplinair denken. Al 25 jaar staat bij MU onderzoek, experiment en een open mentaliteit voorop, zowel in onze programmering en partnerschappen als in de manier waarop we het publiek bij onze projecten betrekken. Samenwerken, buiten de lijnen kleuren en co-creëren zit in ons DNA.
Partners