Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Reverse Alchemy

Speculatieve kunst en ontwerp met XR voor inclusieve, ethische en duurzame toekomsten

Reverse Alchemy is een project geleid door studenten van het Information Experience Design-programma van de RCA, met ondersteuning van het Meta Research Centre, dat duurzame en speculatieve toekomsten onderzoekt door middel van meeslepende VR-ervaringen en interactieve installaties.

Reverse Alchemy

De uitdrukking ‘Reverse Alchemy’ biedt een treffende metafoor voor het ingrijpen in technische processen die resultaten mogelijk maken met een meer organische, magische of onheilspellende afloop. In deze context hopen we gesprekken op gang te brengen over de implicaties van XR-technologische toekomsten in relatie tot duurzaamheid, menselijk welzijn en collectief welzijn. Het doel is vervolgens om die gesprekken om te zetten in voorstellen voor concrete acties, producten, diensten of beleidsmaatregelen, geïnformeerd door kunst en design.

Meeslepende Ervaringen

Deze VR-ervaringen bevatten audiovisuele elementen, niet-lineaire storytelling en meeslepende interacties binnen site-specifieke of veelzijdige omgevingen. De interactieve ervaringen benadrukken het potentieel van XR-technologie om gemarginaliseerde identiteiten te vertegenwoordigen, bondgenootschap te bevorderen en toekomstige technologieën vorm te geven. Dit project toont de kracht van design in het creëren van een betere toekomst en streeft ernaar een blijvende indruk achter te laten bij bezoekers door te laten zien hoe opkomende technologieën kunnen worden gestuurd naar meer magische, organische en mensgerichte uitkomsten.

Over Royal College of Art - IED

Information Experience Design (IED) is de creatieve praktijk van het ingrijpen in, ontwerpen en creëren van ervaringen van complexe ideeën en fenomenen met behulp van data en ervaringsontwerp. Het gedeelde medium in IED is informatie: je werkt met zowel "koude" data (kwantificeerbare numerieke data) als "warme" data (de data van onderlinge relaties). Deze benadering stelt je in staat om een boeiende persoonlijke praktijk op te bouwen in levende systemen en computationele systemen.