Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The Future of Craft

Het verkennen van de kruising tussen traditionele ambachten en toekomstige technologieën door middel van speculatief design.

Guests from the Future * ensemble — © Tiago Aguiart

Geïnspireerd door een sci-fi verhaal dat ik samen met AI heb geschreven, speelt dit project zich af in een utopisch 2204 en verkent vakmanschap, materiaalonderzoek en innovatief design. Het omvat vier fysieke outfits en twee digitale werken, elk een uniek personage uit het verhaal.

Projectverklaring

De personages uit het sci-fi verhaal, zoals 'De Herderin van Herinneringen', 'De Robottherapeut', 'De Stofboekhouder', 'De Circulaire Culinaire Innovator', 'De Digitale Concierge' en 'De Virtuele Modeontwerper', belichamen thema's zoals traditioneel weven, zero waste, 3D-weven, bioplastic innovatie en digitale mode. Elk outfit weerspiegelt een narratief dat gekoppeld is aan het onderzoek, van ambacht tot geavanceerde technologie. Door middel van deze personages belicht het project serieuze kwesties zoals duurzaam design en circulaire materialen, met een vleugje lichtheid en humor.

Deze reis door de geschiedenis van ambacht en toekomstige mogelijkheden is bedoeld om een nieuw begrip te inspireren van de rol van mode in een duurzame toekomst, waarin traditie en innovatie een dynamische en harmonieuze combinatie vormen.

Over Andreea Tron

Als ontwerper op het snijvlak van ambacht en technologie verken ik de toekomst van ambacht door oude technieken nieuw leven in te blazen en ze om te vormen tot hedendaagse uitdrukkingen. Mijn werk richt zich op het integreren van materiaalonderzoek, duurzame praktijken en digitale innovatie om kledingstukken te creëren die het erfgoed respecteren en tegelijkertijd de mogelijkheden van de toekomst omarmen.
Guests from the Future * individuals — © Tiago Aguiart
Partners