Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The WattWise Project

Het herdefiniëren van het bijhouden van de totale energie en CO2-voetafdruk, door middel van een gesprekgerichte aanpak.

WattWise is een AI-tool die gebruikers helpt hun energieverbruik te volgen, te visualiseren en te verminderen. Ontwikkeld door Carlotta Hylkema en Oliver Lloyd, biedt het realtime feedback en persoonlijke tips, gericht op duurzame levensstijlen en het tegengaan van klimaatverandering.

Een holistische aanpak van het bijhouden van de totale energieverbruik en CO2-voetafdruk

Benieuwd naar hoeveel energie jij gebruikt voor je eten, vervoer of je huis? Door een holistische benadering van energieverbruik te gebruiken, stelt WattWise mensen in staat om eenvoudig duurzamere energiekeuzes te maken. Via een gebruiksvriendelijke chat-interface fungeert WattWise als jouw persoonlijke assistent en biedt AI-gestuurde inzichten in je energieverbruik en je totale CO2-voetafdruk, zowel thuis als voor vervoer en voeding. Het combineert gebruiksvriendelijke monitoring hardware met slimme software om je een helder beeld te geven van je ecologische impact. Zo kun je bewuste beslissingen nemen om je voetafdruk te verkleinen, zonder in te leveren op comfort of levenskwaliteit. WattWise is altijd beschikbaar om je te ondersteunen in je duurzaamheidsreis, en maakt het eenvoudiger, leuker en toegankelijker om duurzame keuzes te maken.

Kom naar de Dutch Design Week en ervaar WattWise in actie!

Ontdek hoe dit krachtige platform je kan helpen om duurzamer te leven en waardevolle inzichten te krijgen over je energieverbruik. We nodigen je uit om met WattWise te interacteren en zelf te ervaren hoe WattWise in jouw leven zou kunnen passen.

Play video

Over Carlotta Hylkema & Oliver Lloyd

Wij zijn twee ontwerpers die zich inzetten voor een betere toekomst door duurzaam ontwerp. Als onderdeel van onze master Design for Emergent Futures aan IAAC in Barcelona hebben we ons gericht op energievraagstukken om bewustzijn en verandering te bevorderen. Carlotta, van TU Delft, richt zich op mensgericht ontwerp met minder milieu-impact. Oliver, van Bournemouth University, specialiseert zich in planeetgericht ontwerp. Samen streven we naar duurzame verandering.

The WattWise energy monitoring system

WattWise AI in Use

Person using WattWise during earlier event

Examples of Wattwise AI chat interface