Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Secret Spaces – Textile Architecture

Changing Shapes — © Svenja Lühr

Teresa Pape, textielontwerpster afgestudeerd aan de HAW Hamburg, onderzoekt in haar project “Secret Spaces” de mogelijkheden van meerlagig weven en hoe flexibele doch maar stevige eigenschappen nieuwe toepassingen voor binnenruimtes bieden.

Woven Spaces

De geweven objecten zijn in één stuk vervaardigd en onthullen hun driedimensionale vorm zodra ze van het weefgetouw komen. Secret Spaces onderzoekt hoe meerlagige weefsels ruimtes kunnen aanpassen aan veranderende behoeften en levenspatronen. De objecten zijn gemaakt zonder snijresten en bevorderen duurzame productiepraktijken. Bezoekers worden uitgenodigd om de poëtische installatie te verkennen waar kunst, architectuur en textiel samensmelten, nadenkend over hoe we de ruimte die we bewonen gebruiken.

Over Teresa Pape

Teresa Pape is recent afgestudeerd aan HAW Hamburg in modeontwerp en gepassioneerd door het ontwikkelen van innovatief 3D-textiel voor binnenruimtes. Haar werk tart de traditionele weeftechnieken door hun beperkingen en mogelijkheden te onderzoeken. Daarbij creëert zij objecten met minimale aanpassingen, vaak met restgaren uit de textielindustrie. Deze duurzame aanpak benadrukt de kracht en onafhankelijkheid van textiel.

Soft Columns — © Svenja Lühr

Changing Layers — © Svenja Lühr