Zoeken

Sluit zoeken
Class of 23 — © Cleo Goossens

Een groepstentoonstelling waarin (afstudeer) projecten van verschillende Nederlandse en internationale ontwerp gerelateerde academies worden gepresenteerd. Het doel van de tentoonstelling is om het belang van educatie te benadrukken en de volgende generatie ontwerpers podium te bieden.

Groepstentoonstelling met zowel Nederlandse als Internationale academies.

‘Class of 24’ is een groepstentoonstelling waarin (afstudeer) projecten van verschillende Nederlandse en internationale ontwerp gerelateerde academies worden gepresenteerd. Het doel van de tentoonstelling is om het belang van educatie te benadrukken en de volgende generatie ontwerpers podium te bieden richting het grotere publiek tijdens Dutch Design Week.

De tentoonstelling heeft een samenhangende uitstraling, waarin iedere deelnemende academie tegelijkertijd de kans krijgt zich te onderscheiden en een eigen verhaal te vertellen. Het doel is om het verhaal van elke individuele academie te laten reflecteren op het actuele thema van de Dutch Design Week.

Daarnaast zal elke academie één project vooraan de presentatie installeren. Samen vormen deze projecten de Avenue Of Fresh Perspectives. Dit zijn de projecten die de huidige tijdsgeest vangen en samen een overzicht geven van waar de volgende generatie ontwerpers aan werkt.

Over 16 Dutch & International design academies

École Camondo,
Vilnius Academy of Arts,
Lund University School of Industrial Design,
University of the Arts Utrecht - HKU,
Royal Academy of Art, The Hague,
St. Joost School of Art & Design,
Fontys Academy of The Arts,
Artemis Academie,
Willem de Kooning Academy - WdKA,
IED Istituto Europeo di Design,
HSLU – Lucerne School of Design, Film and Art
Academy of Arts in Szczecin,
Burg Giebichenstein Kunsthochschule Halle,
Saxion University of Applied Sciences,
Angewandte Industrial Design, Vienna

Class of 23 — © Cleo Goossens

Class of 23 — © Cleo Goossens