Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Eigengrau Pavilion

Eigengrau Pavilion — © Riccardo de Vecchi

Zalán Szakács nodigt het publiek uit om zijn nieuwe werk te ervaren, waarin hij de grenzen van immersieve kunst opzoekt. In volledige duisternis betreed je het Eigengrau Pavilion, waar licht, nevel, geluid en beweging je meenemen op een mystieke reis.

Een 360° zintuiglijke omgeving

Het Eigengrau Pavilion is een 360° zintuiglijke omgeving waarin een samenspel van licht en duisternis zich afspeelt. Deze bijzondere opblaasbare ruimte, gevuld met nevel, creëert een intieme sfeer waarin de grenzen van de ruimte vervagen, zodat je niet kunt zien waar deze begint of eindigt. De koepel is geïnspireerd op de Movie-Drome (1965) van Stan VanDerBeek, een pionier van de 'expanded cinema' beweging uit de jaren 60 die cinema terugbracht naar de essentie van licht, ruimte en tijd.

Binnen het Eigengrau Pavilion vormt een speciaal ontworpen lichtcirkel een ruimtelijke cilinder, die het publiek meeneemt in een abstracte ervaring die door iedereen anders wordt beleefd. De installatie verkent de grenzen van de waarneming, waardoor je je afvraagt wat werkelijk is en wat illusie.

Mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Nederlands Filmfonds, Air Design Studio Erik van Dongen en Koelhuis Eindhoven.

Over Zalán Szakács

Zalán Szakács is een kunstenaar die de relatie tussen ruimte, lichaam en technologie onderzoekt. Tijdens DDW vertoont hij Eigengrau Pavilion voor het eerst aan het publiek in de Creativity Garden van het Koelhuis, een nieuwe hub voor immersieve ervaringen.
Eigengrau Pavilion — © Riccardo de Vecchi