Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Welcome In My Backyard

Kwetsbare Eindhovenaren verdienen ook een thuis. Hoe maken we de stap van NIMBY naar WIMBY en creëren we meer inclusie in de stad?

Trudo ziet dat het draagvlak voor het wonen in een omgeving met kwetsbare stadsgenoten afneemt. Waar de woningcorporatie staat voor leefbare wijken waarin voor iedereen plek is, blijkt dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. ‘Not In My Backyard’ is een veelvoorkomend sentiment. Kan dat anders?

Samenleven doe je niet alleen

In Eindhoven heerst een groot woningtekort. Een eigen woonplek wordt in rap tempo onbetaalbaar en bouwplannen lopen vertraging op door stijgende kosten, trage procedures en bezwaar van omwonenden. Onze kwetsbare medemens heeft hier veel last van, aangezien zij beperkte middelen en netwerk hebben om passende huisvesting te vinden. Woningcorporatie Trudo is er niet alleen voor Eindhovenaren met een bescheiden inkomen, maar juist ook voor ‘bijzondere klanten’. Dit zijn bijvoorbeeld voormalig dak- en thuislozen, ex-verslaafden, statushouders en mensen met mentale problemen. Deze bijzondere klanten kunnen zelfstandig wonen, soms in combinatie met een bepaalde vorm van begeleiding.

Bij Trudo merken we dat het draagvlak om samen te wonen met deze kwetsbare stadsgenoten afneemt. In toenemende mate is er bezorgdheid, weerstand en bezwaar bij het plaatsen van deze doelgroep in de stad. Terwijl we geloven dat iedereen een dak nodig heeft en de impact vaak erg meevalt.

Van NIMBY naar WIMBY

Tijdens de Dutch Design Week nodigt Trudo iedereen uit om de interactieve expositie ‘Welcome In My Backyard’ te bezoeken. Met verhalen van medemenselijkheid laten we je weerstand ervaren en prikkelen we je inlevingsvermogen. Samenleven doen we niet alleen, toch?

Ervaar de weerstand, duik in de verhalen en reflecteer

Welcome In My Backyard is een plek waar je:
... een reis maakt door een mini-samenleving
… vooroordelen naar je hoofd geslingerd krijgt
… in de verhalen duikt van ervaringsdeskundigen
... voelt hoe het is om in iemand anders' schoenen te staan
… aan het denken wordt gezet over jouw plek in de samenleving

Over Trudo

Woningcorporatie Trudo valt op met gedurfde projecten en vernieuwende initiatieven voor gebiedsontwikkelingen (bijv. Strijp-S, Woensel-West en Landgoed Eikenburg). Toch staat bij Trudo niet het vastgoed op de eerste plek, maar het ondersteunen van mensen die vooruit willen in het leven. De missie ‘Supporting People’ komt terug in alles wat Trudo doet. Trudo gelooft in een toekomst waarin iedereen een fijn thuis heeft en deel uitmaakt van een gemeenschap die hen ondersteunt en kansen biedt.
Partners
Strijp-S area, You Ning Chinees Paviljoen, Torenallee 18 , Map No. B17
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig