Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

(w)aardewerk

Crafts Council Nederland presenteert (w)aardewerk

(w)aardewerk door Crafts Council Nederland ā€” Ā© graphic design DaniĆ«l Maarleveld

(w)aardewerk toont verschillende perspectieven op duurzaam keramiek, waarbij zowel traditionele als innovatieve benaderingen worden belicht.

Duurzaam keramiek

Met (w)aardewerk wil Crafts Council Nederland de versnipperde maaksector Ʃn potentiƫle afnemers inspireren en verenigen. Het project richt zich op het creƫren van een duurzaam ecosysteem binnen de keramieksector, met een focus op fijnkeramiek zoals serviezen, vazen en interieurproducten. Hierbij presenteren we verschillende perspectieven op duurzaamheid, waarbij zowel traditionele als innovatieve benaderingen worden belicht.

In een tijd waarin bodemdegradatie, CO2-uitstoot en klimaatverandering steeds grotere uitdagingen vormen, is het cruciaal om de negatieve impact van keramiekproductie onder de aandacht te brengen. Ondanks de toenemende populariteit van keramiek blijven de vervuilende en uitputtende aspecten vaak onbesproken.

Deelnemende ontwerpers: Benedetta Pompili, Christine Jetten, Iris de Kievith, Kim Blekkenhorst, Marte Mei, Max Lipsey, Rink Schelling, Sander Luske, Yoon Seok-hyeon en meer.

Een belangrijk hoogtepunt van dit langdurige project is de presentatie tijdens de Dutch Design Week 2024 in de Fabriek in Eindhoven.

Over Crafts Council Nederland

Crafts Council Nederland is het platform voor het creatieve ambacht. Door middel van overdracht van kennis en kunde, inspirerende presentaties en deelname aan toonaangevende internationale netwerken behouden we ambachtelijke technieken voor de toekomst.