Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The Galleries

Een showcase van design en synergie in de etalages en winkels van Emma District.

Emma District

The Galleries herdefinieert Emma District als een designbestemming vrij van de formaliteiten van reguliere DDW locaties. De straat opent haar deuren als expositieruimte voor ontwerpers en wordt een arcade van galeries waar ontwerptalent samenkomt met de dagelijkse activiteiten van lokale bedrijven.

Emma District DDW 2024

In de etalages en ruimtes langs de Nieuwe Emmasingel plaatst The Galleries ontwerpers in het centrum van de stad en verwelkomt bezoekers om de relatie tussen design en de commerciële infrastructuur van Eindhoven te verkennen.

Emma District is exemplarisch voor een moderne winkelstraat: de thuisbasis van cafés, modewinkels, een boekwinkel, een dealer voor elektrische auto's, restaurants, een bioscoop, een museum en nog veel meer. Op haar beurt is het een microkosmos van Eindhoven zelf - een stad die wereldwijd bekend staat om haar uitmuntendheid op het gebied van technologie, design en kennis - en de commerciële gemeenschap die er deel van uitmaakt.

De Galleries herdefinieert de straat als een designbestemming die vrij is van de formaliteiten van reguliere DDW locaties. Emma District opent haar deuren, ramen en ruimtes als expositieruimte voor ontwerpers en wordt een arcade van galeries waar werken van ontwerptalenten samensmelten met de dagelijkse activiteiten van lokale bedrijven.

Het ecosysteem voeden

Het samenbrengen van ontwerpers en winkeliers hoopt synergie en contrast te stimuleren tussen onafhankelijke ontwerppraktijken en de winkelstraat. Door ruimte te geven aan ontwerpers die werken in en met gemeenschappelijke praktijken, wordt Emma District een plek waar de waarde(n) of toegevoegde waarde van design wordt onderzocht en bevraagd.

Met werk van meer dan 20 ontwerpers, verspreid over 9 commerciële ruimtes, is The Galleries een initiatief van de Emma District.

Over Emma District

Emma District omvat de Nieuwe Emmasingel en omgeving, een bruisende commerciële gemeenschap in het centrum van Eindhoven. Met unieke winkels en boetieks met mooie merken. In het Emmakwartier kun je ontspannen in de sfeervolle horeca en kennis en inspiratie opdoen in het museum. Je kunt er zelfs naar de film! Ben je nieuwsgierig, creatief en laat je je graag inspireren? Dan is Emma District jouw volgende must-visit locatie.

Emma District

Emma District

Partners