Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Depth Array - Reflections

Een zintuiglijke verkenning van diepte en waarneming door het dynamische gebruik van licht, beweging en audio.

Depth Array — © Martijn Kuyvenhoven

Depth Array – Reflections is een audiovisuele installatie van Robin Beekman die onderzoekt hoe we diepte waarnemen door middel van licht en beweging. In een dynamische ruimte, prikkelt het de zintuigen van de toeschouwer en roept het een hypnotische staat op door manipulatie van licht en nabeelden.

Dieptewaarneming

Depth Array – Reflections is een site-specifieke versie van Depth Array. Deze installatie maakt gebruik van de kelder van het Koelhuis in Eindhoven en creëert een 360-graden audiovisuele ervaring die zich verdiept in de complexiteit van dieptewaarneming. De installatie bestaat uit op maat gemaakte armaturen die verschuivende lichtvlakken creëren binnen de driedimensionale ruimte. Naarmate de snelheid van de installatie toeneemt, wordt het fenomeen van het nabeeld steeds duidelijker. De interactie tussen licht en schaduw in de ruimte dompelt je onder in een uitdagende ervaring, waarbij de grenzen tussen realiteit en perceptie vervagen. Depth Array - Reflections nodigt de kijker uit om de grenzen van hun zintuiglijke ervaringen te verkennen en na te denken over de aard van visuele waarneming.

Over Robin Beekman

Robin Beekman is een hedendaagse kunstenaar, afgestudeerd aan de HKU Utrecht in Image & Media Technology. Zijn artistiek onderzoek richt zich op het manipuleren van menselijke waarneming en het verkennen van visuele fenomenen door het combineren van diverse media. Zijn werken sturen onze perceptie en onthullen de relatieve aard van ervaringen. Beekman legt de nadruk op tijdelijke gebeurtenissen, waarbij licht, geluid en beweging zich ontwikkelen tot vluchtige ervaringen.

Depth Array — © Martijn Kuyvenhoven

Depth Array — © Martijn Kuyvenhoven

Depth Array — © Martijn Kuyvenhoven