Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Yes, but how does it grow?

Natuur of cultuur.

Scapes — © Katja van den Eijnden

Katja van den Eijnden, visueel verhalenverteller/activist, toont een site specific installatie van twee ogenschijnlijk van elkaar losstaande werken, Letterzetter(natuur)/Scapes(cultuur) bij Manifestations, Veemgebouw. Katja wil dat mensen anders kijken naar (afval)materialen. Altijd in verwondering.

Scapes en Letterzetter

De site specific – installatie, bestaat uit twee ogenschijnlijk van elkaar losstaande werken, Letterzetter (natuur) en Scapes (cultuur), die uit zijn op een groeiende communicatie met elkaar en de toeschouwer. Scapes is een installatie van meerdere cirkels met plastic schubben bedekt, laag hangend in de ruimte, oplichtend en bewegend, als een levend organisme. Met deze installatie wil Katja een gevoel van verwondering, ontroering en lichtheid oproepen. Bezoekers kunnen er omheen en onderdoor lopen, (bijna) aanraken. Letterzetter is een boomstam vol vraatsporen van de letterzetter (schorskever). Deze natuurlijke vraatsporen, als kalligrafische tekens zijn “met goud ingelegd”.

Visueel verhalenverteller en activist.

Katja van den Eijnden is een visueel verhalenverteller en activist. Zij wijdt zich aan een continuerend onderzoek naar bewuster en anders omgaan met (afval)materialen. Ze wil de toeschouwer uitdagen meer te denken in recyclen en nieuwe (design)toepassingen. Ze is altijd op zoek naar de mogelijkheden van materialen, technieken en ruimtes.

Communicatie?

Mensen nemen teveel ruimte in, willen teveel van onze aarde? Altijd maar groeien, ongeacht de kosten voor de aarde. Mensen bepalen. En andere levensvormen dan… Vraatzucht door de natuur en door mensen(cultuur), maar wacht, zijn wij niet beide natuur!? Een vriendelijk organisme van plastic afval en een door kevers aangevreten boom. Wat willen ze elkaar en ons vertellen?

Over Katja van den Eijnden/Cumalume

Beeldend Kunstenaar/designer Katja van den Eijnden is een visueel verhalenverteller en activist. Zich wijdend aan een continuerend onderzoek naar bewuster en anders omgaan met (afval)materialen, maakt ze site specific installaties. Met haar werk wil ze een gevoel van verwondering en emotie oproepen.

Scapes — © Katja van den Eijnden

Typographus — © Katja van den Eijnden