Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The Living Room

Een andere kijk op ruimte: Een manifest voor de woonkamer van morgen

Stuiverstraat 51, voorheen bekend als “Trap Maison” is een personage in het leven van velen op de design academie. Het is een studentenhuis dat elke paar jaar werd doorgegeven aan een nieuwe generatie. Nu is het onze thuisbasis - Maru, Jojo, Lex en Owami en openen we de deuren van Maison De La Trap.

U BENT VAN HARTE WELKOM IN MAISON DE LA TRAP

Ontdek het concept van The Living Room - een revolutionaire visie die binnenruimtes herdenkt als een levend organisme, waar objecten evolueren en zich aanpassen aan de behoeften van hun bewoners. Net als cellen in een lichaam komen deze ruimtes tot leven en reageren ze dynamisch op menselijke interactie en de omringende omgeving.

De Belongingslikker, ook wel bekend als de plank, fungeert als een portaal tussen de wereld daarbuiten en onze woonkamer. Hij slaat je bezittingen op en “slokt” ze uit je zicht op, waardoor er een neutraal terrein ontstaat voor alle nieuwe bezoekers.

De Membraanmoeder vertegenwoordigt wat wij kennen als de bank. Het object dat we associëren met comfort, dat het menselijk lichaam verzamelt en omarmt. Dit wordt benadrukt in haar lichaamstaal, tactiliteit en reactievermogen. Door een oude bank te deconstrueren en vervolgens te reconstrueren, spreekt Membrane Mother over het leven dat het heeft meegemaakt.

De kern, de tafel, is wat de ruimte samenbindt, het is het centrum, het hart. Net als de zon creëert de tafel een baan voor de objecten eromheen, waardoor het een plek van uitwisseling en communicatie wordt.

Wees er klaar voor!

Stel je een kamer voor waar de objecten gepersonifieerd zijn, waar ze voortdurend met zichzelf en hun interactoren communiceren. In plaats van secundaire personages worden ze één met hun omgeving, waardoor de hiërarchie tussen mens en object verdwijnt.

Over Maison de la Trap

We zijn een huishouden van 4 mensen met elk een liefde voor maken en groot maken. Onder vrienden staan we bekend als een huis dat veel mensen ontvangt. Er komen altijd mensen in en uit, of het nu is om rond te hangen, muziek te maken of te dineren, onze vrienden zijn net zo aanwezig in ons huis als wijzelf. Voor DDW willen we graag onze deuren openen voor het grote publiek en jullie de wereld laten zien die we hebben gecreëerd in dit prachtige huis, in onze prachtige woonkamer.
Visitor mode