Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Oscillating Matter

Ricky van Broekhoven presenteert drie recente installaties in zijn studio.

over Vorm en Energie

Trillingen en cycli bestaan op alle niveaus van het universum, van subatomaire processen tot de beweging van hemellichamen. Wetenschappers en filosofen benadrukken dat alles voortdurend verandert. Op kwantumniveau, waar de kleinste deeltjes zich bevinden, worden de wetten van Newton uitgedaagd, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor onze kijk op ruimte, tijd en materie. De drie tentoongestelde werken van Ricky van Broekhoven dagen bezoekers uit om te reflecteren op het spanningsveld tussen waarneming en realiteit.

"Phasing Waves", een samenwerking met muzikant Albert van Abbe, is een installatie die een oscillerende snaar en hoogfrequent stroboscopisch licht gebruikt om dynamische, gekleurde volumes te creëren.

"A Soundsystem for Silence" is een geluidsinstallatie van 96 speakers, ontwikkeld als onderdeel van het Myubio-collectief. Geïnspireerd door natuurlijke geluiden, projecteert het evoluerende geluidslagen in de ruimte.

"Noise Cancelled Cities X Audiograph" is een nieuwe iteratie van "Audiograph", een kruising tussen een seismograaf en een speaker, die geluidstrillingen uit de stad omzet in grafische beelden.

Over Studio Ricky van Broekhoven

Gedreven door een diepgaande nieuwsgierigheid naar onze geest en zintuigen, streeft Studio Ricky van Broekhoven ernaar de waarneming uit te dagen met synesthetische installaties, hybride geluidscomposities en audiovisuele machines.