Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Back to the Flax

.

Back to The Flax - Kazerne Young

In het meerjarenproject Back to the Flax gaat het consortium Kazerne Young terug naar de bron om vlas via onderzoek en experiment in een moderne context te introduceren. Van zaden tot gewas in natuur-inclusieve toepassingen.

Back to the Flax

Ooit was het een hoofdbestanddeel in het dagelijkse leven in Europa, tegenwoordig is vlas (of lijnzaad) in de vergetelheid geraakt. Met Back tot he Flax gaat Kazerne Young terug naar haar roots. Met dit project laten we die potentie zijn van lokaal geproduceerd vlas als een circulair en duurzaam materiaal. We presenteren de resultaten van maandenlang onderzoek en experimenteren in een immersieve setting. Van zaadje tot gewas. Van gewas tot product. We bevragen het dagelijkse leven door het omarmen van een vertraagd proces van productie waarin iedere stap – van zaaien tot weven – tijd kost. Een aanpak die schril in contrast staat met een vluchtige, snelle, samenleving. Soms liggen de antwoorden voor de toekomst verborgen in het verleden.

Featuring Primo Arets, Guilain Delanoue, Mika Fuchs, Emeliet Grond, Filip Kubiny, Fabio Lucietto, Monique Colomb Simon, Elisabeth Teje Duis, Linde van Vlijmen, Lucas van Vuuren, Shell Yang

Over Kazerne Young

Kazerne Young