Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

DDW Young

DDW Young heeft een specifiek informatiepunt voor jonge designliefhebbers (6 - 18 jaar).

Studio Meike Nieuwenhuis — © Meike Nieuwenhuis

Kinderen en jongeren zijn de makers en creatieve denkers van de toekomst. Daarom is het belangrijk dat juist zij de waarde van ontwerp voor onze toekomstige wereld zien Ă©n ervaren. DDW is de uitgelezen kans voor jong en oud om op een laagdrempelige manier in contact te komen met ontwerpers.

Informatiepunt

Het DDW Young informatiepunt, bij Vintage VĂȘtements op Strijp-S, is een inspirerende en toegankelijke startpunt voor kinderen, jongeren, leerlingen in groepsverband, en gezinnen die DDW willen verkennen. Hier kunnen bezoekers terecht voor informatie over DDW, verstrekt door een Design Guide, en inspiratie opdoen voordat ze op ontdekkingstocht gaan.

Activiteit en film
De workshop voor kinderen (tot 12 jaar): "Jouw superkracht voor de aarde: Maak je eigen Activisten-Patch" is georganiseerd door Studio Meike Nieuwenhuis. In deze workshop leren kinderen op een leuke en speelse manier wat activisme is. Ze kunnen hun creativiteit gebruiken om hun eigen unieke patch te ontwerpen en laten zien hoe ze de aarde kunnen helpen!

Ook is de film ‘Dead Man’s Clothes’ te zien, een project dat onderzoekt wat er gebeurt met tweedehands kleding in Accra, een stad in Ghana. Het Westen stuurt steeds meer oude kleren naar Afrika. Sommige van die kleren worden verkocht op grote markten, maar veel belandt op vuilnisbelten. Dit is zowel een manier voor mensen om geld te verdienen, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Dit project is gemaakt door The OR Foundation.

Tours

Duik samen met klas- of schoolgenoten en een deskundige Design Guide in de innovatieve en optimistische wereld van ontwerp en ontwerpers tijdens een DDW Young tour. Deze tour is voor leerlingen van PO, VO, MBO en vmbo-scholen en BSO’s van 6 tot en met 18 jaar oud.

Meer informatie? Kijk bij: Design Tours→

Tips & routes

DDW Young selecteerde interessante, interactieve en toegankelijke projecten die erg leuk zijn voor kinderen en jongeren.

Tijdens een DDW Young route kun je allerlei soorten design, creativiteit en technische innovaties ervaren en zien, ontwerpers ontmoeten en zelfs zelf aan de slag gaan met design op verschillende locaties. Kies de route die bij je past, zoek het startpunt en ga te voet of op de fiets op avontuur!

Ontdek de routes voor kinderen vanaf 6 jaar, vanaf 10 jaar en vanaf 14 jaar.

Meer informatie? Bekijk: Programma / Design Routes→

Over

Dutch Design Foundation

Studio Meike Nieuwenhuis — © Meike Nieuwenhuis

Studio Meike Nieuwenhuis — © Meike Nieuwenhuis

Dead White Man's Clothes (still) — © The Or Foundation

Dead White Man's Clothes (still) — © The Or Foundation

Partners
Strijp-S area, Vintage VĂȘtements, Leidingstraat 43 , Map No. B7
Map wordt geladen...