Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

IKONIC playful design

IKONIC playful design + Contemporary Art Gallery Untitled

Pepe Heykoop - Bricks Chair — © Pepe Heykoop

In een bijzondere, kleurrijke en vrolijke expositie presenteren Gallery Untitled en IKONIC het laatste werk van diverse ontwerpers en kunstenaars als Carlijn Kingma, Floris Hovers, Sander Buijk, Lex Pott, Pepe Heykoop, Driessens en van den Baar, Telmo Pieper, en Hans van Asch.

Art and playful objects by top designers and artists

IKONIC presenteert speelgoed, interieuraccessoires en meubels die zijn ontworpen met gevoel voor vorm, kleur en compositie. De ontwerpen worden gekenmerkt door de artistieke, persoonlijke benadering van het probleem door de ontwerper, wat resulteert in een uniek object dat de visie van de ontwerper weerspiegelt. Het zijn producten met een signatuur, een 'auteursontwerp', waarbij de focus niet per se ligt op de doelgroep, maar op de artistieke kwaliteit van het item. De IKONIC ontwerpen van Floris Hovers, Lex Pott, Joost Swarte, Kiki van Eijk en Pepe Heykoop illustreren dit.

Galerie Untitled is de grootste kunstgalerie van Rotterdam, gevestigd in een monumentaal schoolgebouw uit 1912 met vier verschillende zalen vol kleurrijke en unieke hedendaagse kunst. Onze kunstenaars variëren in onderwerp, stijl en aanpak, maar ze hebben allemaal één gemeenschappelijke eigenschap: verfijnd vakmanschap en een geweldig oog.

Fotograaf en art director Lenny Oosterwijk richtte Gallery Untitled op in 2011.
Tijdens de DDW laten we werk van Carlijn Kingma, Floris Hovers, Sander Buijk, Wandschappen, Lenny Oosterwijk, Driessens en van den Baar, Telmo Pieper en Hans van Asch zien.

Over

Speelgoed? Kunst? Of design? Aan jou de keuze! IKONIC brengt je mooie, kleurrijke en speelse voorwerpen. Voor iedereen tussen de 3 en 99 jaar. Designobjecten om mee te spelen, om te bewonderen, om te gebruiken als interieurdecoratie, om weg te geven.

Fotograaf Lenny Oosterwijk richtte in 2011 Gallery Untitled op in zijn woonkamer. Wat begon als een gezellige plek voor kunstenaars, muzikanten, dichters en andere creatievelingen, is gestaag uitgegroeid tot de grootste kunstgalerie van Rotterdam.

Floris Hovers - Bottle Boat — © IKONIC

Lex Pott - Solid Cars — © Maison Deux

Floris Hovers - Skyline - Gallery Untitled — © Floris Hovers / Gallery Untitled

Carlijn Kingma - The valley of debt-free money — © Carlijn Kingma / Gallery Untitled

Strijp T+R area, Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30 , Map No. A2
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig