Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Wood there be light?

Hanglampen, geproduceerd met lokale middelen.

from raw material to the start of a product.

Een nieuwe collectie hanglampen, gemaakt van lokale bomen. Elke lamp is uniek en vervaardigd met een op maat gemaakte CNC-machine. Met de nadruk op het minimaliseren van afval wordt bijna elk stuk hout gebruikt, waardoor modulaire ontwerpen ontstaan ​​die in lengte verstelbaar zijn.

Wanneer er geen afval is.

Studio Remy toont een nieuwe collectie hanglampen, zorgvuldig vervaardigd uit lokaal geproduceerde catalpabomen, bekend om hun unieke en snelle groei en lichte gewicht. Deze collectie bevat lampen gemaakt van een boom die tijdens recente stormen is ontworteld.

Elke lamp is uniek en weerspiegelt de onderscheidende ontwerpfilosofie van Studio Remy en het vakmanschap van hem en zijn op maat gemaakte CNC-machine. Deze innovatieve technologie maakt precisie en creativiteit mogelijk bij het vormgeven van het hout, waardoor ervoor wordt gezorgd dat elk stuk niet alleen functioneel is, maar ook de inzet om afval te minimaliseren.

Omdat bij het ontwerpproces gebruik wordt gemaakt van kleine houtblokken van 4 cm³, waardoor het materiaal optimaal kan worden gebruikt. Deze aandacht voor detail zorgt ervoor dat bijna elk stuk hout bijdraagt ​​aan het eindproduct, waardoor afval wordt verminderd en de schoonheid van de natuurlijke nerf wordt benadrukt.

Elke lamp in deze collectie wordt volledig in eigen huis geproduceerd, wat de toewijding van Studio Remy aan kwaliteit en vakmanschap weerspiegelt. De modulaire ontwerpen zijn in lengte verstelbaar en toepasbaar in iedere ruimte.

Over Studio Remy

Een 'One-man Show'-studio.
Naast al het keramische werk heeft Studio Remy een grote liefde voor het werken met hout. Kenmerkend aan zijn studio is het vakmanschap combineren met een eigen productie techniek.