Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Dialogues@DDW – Creating Textile futures – Aalto University and Swedish School of Textiles

I Weave Dogs and Clothes, Venla Elonsalo — © Vertti Virasjoki

DIALOGUES toont textielkunst en vakmanschap van studenten en afgestudeerden van de Zweedse School voor Textiel en Aalto Universiteit. De geselecteerde ontwerpen richten zich op onderzoek en creatieve toekomstoplossingen, om een dialoog tussen de scholen te bevorderen.

DIALOGUES

De DIALOGUES-tentoonstelling toont textielkunst en vakmanschap van studenten en afgestudeerden van de Swedish School of Textiles (Universiteit van BorĂĄs) en van de masteropleiding in mode- en textielontwerp aan de Aalto University School of Arts, Design and Architecture. De geselecteerde textielontwerpen richten zich op praktijkgericht onderzoek en creatieve toekomstoplossingen met een multidisciplinaire aanpak, om een gezamenlijke dialoog te bevorderen.

DIALOGUES presenteert textiel als een medium voor creativiteit, design, technologie en innovatie. De vele uitdagingen waarmee de textiel- en mode-industrieën worden geconfronteerd, worden in deze tentoonstelling belicht vanuit verschillende perspectieven en uitdrukkingsvormen, variërend van ontwerpgerichte onderzoeksprojecten tot kunstinstallaties.

Deze tentoonstelling zet de reeks DIALOGUES voort, waarbij textiel wordt gepresenteerd als een medium voor toekomstige oplossingen. DIALOGUES werd gelanceerd in New York in november 2022 met een gezamenlijke tentoonstelling en seminar van Aalto University en Parsons - The New School.

Over

De Aalto University School of Arts, Design and Architecture is een Noordse koploper in hoger onderwijs voor design, mode, games, media, architectuur, film, kunsteducatie en kunst.

De Swedish School of Textiles aan de Universiteit van BorĂĄs is een internationaal toonaangevend instituut voor hoger onderwijs in textiel en mode. We beschikken over unieke vaardigheden en kennis in textiel- en modeontwerp, textieltechnologie en textielmanagement, die de hele textielwaardeketen omvatten.
Partners
Strijp-S area, Microlab Hall, Kastanjelaan 400 , Map No. 19
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig