Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Xpeng Motors Netherlands B.V.

XPENG G6 — © XPENG EUROPE

Het smart EV-automerk XPENG is in 2014 opgericht door een groep ondernemers met een gedeelde visie om de mobiliteit van de toekomst te transformeren met technologie. Wij geloven dat technologie de gamechanger van de mobiliteit van de toekomst is.

XPENG believes that mobility goes beyond cars

XPENG is in 2014 opgericht door een groep ondernemers met een gedeelde visie om de mobiliteit van de toekomst te transformeren met technologie. Tot op de dag van vandaag is Smart Technology de hoeksteen van ons bedrijf. Daarom is onze slogan ook Intelligently Moving Your World. XPENG is pas 10 jaar geleden opgericht. We zijn dus nog een heel jong bedrijf in het autolandschap. Slechts drie jaar later werd onze eerste auto gepresenteerd en in 2021 zijn we begonnen in Noorwegen. Dat was onze eerste stap op de Europese markt. Na Noorwegen volgden Zweden, Denemarken en Nederland en hebben we ook ons ​​Europese hoofdkantoor in Amsterdam geopend. XPENG heeft een Smart EV- en Mobility-ecosysteem met belangrijke partners zoals Volkswagen Group, het Chinese technologiebedrijf Alibaba en Didi, het Chinese equivalent van Uber, opgericht. Met dit ecosysteem hebben we nu een wereldwijde voetafdruk met kantoren over de hele wereld. Wij denken dat toekomstige mobiliteit verder gaat dan auto's, daarom richt onze business unit AeroHT zich op de ontwikkeling van slimme vliegende voertuigen. Voertuigen die kunnen rijden waar ze kunnen en vliegen als er geen weg meer is.

Smart Technology

Technologie zit in het DNA van het XPENG-merk. Al onze bestaande modellen worden regelmatig over-the-air geüpdatet. In deze updates worden Xmart-technologie, functies in het operationele systeem en autonome rijsystemen geüpgraded. Bestaande XPENG-klanten worden uitgenodigd om bètaversies van de software-updates te testen en hun feedback wordt meegenomen in de ontwikkeling van de uiteindelijke software-update. Een relevant voordeel voor klanten is dat hun auto over-the-air wordt geüpdatet en ze niet naar de werkplaats hoeven om waardevolle upgrades van hun elektrische auto te ontvangen.

EV Excellence

Dankzij het 800V SEPA-platform met geïntegreerde batterijen behoort XPENG tot de snelst opladende automerken ter wereld. Het opladen van de batterij van 10% naar 80% kost minder dan 20 minuten. In de Noorse NAF-tests van 2024 (Noorse Auto Federatie) behoren zowel de XPENG G6 als de XPENG G9 tot de top 3 qua laadvermogen en reëel bereik vergeleken met WLTP-normbereik. XPENG verkoopt alleen volledig elektrische smart EV's. Vergeleken met benzinevoertuigen verminderen XPENG EV's jaarlijks de uitstoot over de gehele levenscyclus met 1 miljoen ton CO2. Als merk ondersteunt XPENG veel groene projecten, haar fabrieken worden aangestuurd met duurzame energie

Over Xpeng Motors Netherlands B.V.

Het Europese en Benelux hoofdkantoor van XPENG is gevestigd in Amsterdam, waar een internationaal team van 50 professionals werkt aan de introductie van XPENG op de Europese markt.
XPENG G9 — © XPENG EUROPE / Christian False
Partners