Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Dutch Design Waste

Mijn doel is de maatschappij een spiegel voor te houden en de schoonheid van afval te benadrukken, wat in dit werk de armbandjes van de DDW zijn.

In mijn werk heb ik de overgebleven polsbandjes van de Dutch Design Week op verschillende manieren verwerkt. Het is mijn manier om te laten zien dat zelfs iets kleins en ogenschijnlijk onbeduidends als een polsbandje een rol kan spelen in de grotere discussie over duurzaamheid.

Rest bandjes van vorige edities van de DDW

Dit werk is gemaakt met de overgebleven armbanden van de Dutch Design Week. Ik wil mensen bewust maken van de onbewuste afvalproductie die overal in onze consumptiemaatschappij aanwezig is, ook op kunstbeurzen.

Door dit materiaal te gebruiken, laat ik niet alleen de omvang van het afval van grote evenementen zien, maar ook het creatieve potentieel ervan. Ik wil bezoekers uitnodigen om na te denken over hun eigen consumptiepatronen en de impact daarvan op het milieu. Door deze aanpak wil ik een dialoog op gang brengen over duurzaamheid in de kunst en een verschuiving naar meer verantwoordelijke praktijken aanmoedigen. Door afgedankte materialen opnieuw te gebruiken als kunst, hoop ik de perceptie van afval uit te dagen en te inspireren tot een meer bewuste benadering van zowel creatie als consumptie.

Over Phlox van Oppen

In 2022 studeerde ik cum laude af aan de KABK als textielontwerper. In mijn generatie, waar recycling, upcycling, duurzaamheid en andere ecologische terminologie gemeengoed zijn geworden, ben ik geïnspireerd geraakt door alledaagse materialen die vaak over het hoofd worden gezien. Omdat ik in het grootste vrouwelijke studentenhuis van Nederland woonde met 36 meiden, vond ik inspiratie in het dagelijkse huishouden, wat ertoe leidde dat ik voortdurend onderzoek deed naar verschillende materialen.