Zoeken

Sluit zoeken
Incubators... What is new in 2024?

Sound-in-Situ

Ambient vijfdelige contextuele soundscape die de geluidskwaliteiten van vijf ontwerpprojecten onderzoekt

Sound-in-Situ — © Made by Jef Rouschop

Sound-in-Situ verkent designprojecten en hun ontwerpers vanuit een vaak over het hoofd gezien perspectief: hun geluidskwaliteiten. Vijf unieke maar complementaire ambientcomposities zijn gecomponeerd en spelen continu in Fashion Tech Farm, die het materiaal en de inhoud van deze projecten belichten.

Inspiratie & proces

In het dagelijks leven richten we ons vaak op visuele en tactiele kwaliteiten, terwijl geluid en de sonische kwaliteiten net zo belangrijk zijn voor het vormgeven van een ervaring. Sound-in-Situ is een experiment om de context van projecten op DDW te verrijken door middel van geluid.

Dit concept is gericht op het presenteren van materialen, methodes & inhoud van deze projecten als onderdeel van de ervaring in geluid te presenteren, in plaats van te aanwezige visuele of tactiele elementen toe te voegen. Op basis van interviews met ontwerpers over hun projecten en opnames van elk project, werden vijf complementaire composities gemaakt die continu op de locaties van de projecten worden afgespeeld. Als je goed luistert, hoor je het geluid van textiel & machines, wiskundige ritmes, akkoorden van Pythagoras en meer. Afzonderlijk laten ze een project zien; samen vormen ze één dynamisch soundscape dat steeds verandert.

Kom Sound-in-Situ zelf ervaren bij Fashion Tech Farm. Dit project is mogelijk gemaakt door Fashion Tech Farm. De composities zijn gebaseerd op vijf projecten op deze locatie: 3D-printed fashion, Design shame, Knit+, Pied-de-Pythagoras en The Pattern Project.

Over Jef Rouschop

Interactief ontwerper en muzikant, die de rol van interactief geluid & media in atypische contexten opzoekt en onderzoekt. Altijd op zoek naar expressieve manieren om verhalen en perspectieven te benadrukken via nieuwe en oude technologieën.
Collaborating projects and location — © Made by Jef Rouschop
Partners