Zoeken

Sluit zoeken
A House of Salt

A House of Salt

Verouderen en Architectuur: Een Tocht door de tijd, het Verval, en Mens-Acceptatie.

Salt sculpture closeup — © May Bee, 2024

Een suggestieve verkenning van de relatie tussen architectuur, tijd en verval. Dit project onderzoekt de vergankelijkheid van structuren door erosie als ontwerpelement te gebruiken. Voor een vrouw met seplofobie wordt het huis een aangrijpende metafoor voor de reis naar de dood.

De schoonheid van verval

Een Huis van Zout is een huis dat oplost, smelt en vergaat, voortdurend veranderend, maar het straalt ook puur wit uit en wordt na elke regenbui steeds meer doorschijnend, sprankelend en aantrekkelijk. In een Huis van Zout is het verval meer een metamorfose, van een ruwe steen naar een juweel, tot het plotseling en stil verdwijnt.

De bitterszoete tegenstelling

De geometrische botsing tussen de vierkantheid van wit zout en de organisch gevormde klei-interieurs belichaamt de bitterszoete tegenstelling van leven en verval, controle en proces. Terwijl het vierkant puur en gecontroleerd lijkt, is het ook scherp en koud, en hoewel de afgeronde interieurs doorboord, genest en verwarrend lijken, zijn ze ook warm en omvattend. In deze tegenstelling verkondigt het Huis van Zout tegelijkertijd het probleem en de oplossing, een huis om bloot te stellen, te confronteren en te omarmen.

Ontwerpen met Erosie

Tijd en erosie worden in het ontwerp van de ruimtes meegenomen. De kamers bovenaan zijn als eerste bedoeld om door eenvoudige watererosie om te vormen tot tuinen en terrassen. Studio, woonkamer, eetkamer, keuken en ten slotte de slaapkamer, waar de eigenaar haar laatste adem kan uitblazen voordat ze in haar eigen huis sterft. Het ritme van haar leven wordt door het huis gevolgd, dat steeds toegankelijker, kleiner en gemakkelijker te onderhouden wordt.

Play video

Over Magdalena Salinas

May Bee is een onafhankelijk architectuur- en kunstbureau uit Argentinië, opgericht door Magdalena Salinas. Gevestigd in Den Haag, Nederland, verkent het bureau speculatieve architectuur en de kruising met andere kunsten.

The House of Salt, Before and After — © May Bee, 2023

Salt sculpture and closeup, model 001_003 — © May Bee, 2024

The house of salt, interiors over time — © May Bee, 2023

Salt sculpture erosion and closeup, model 001_001 — © May Bee, 2024

Partners