Zoeken

Sluit zoeken
Parallel

THE BLANK STICK

Sidonnie Devienne, Ahmet Selcuk Dis

Kunstenaar-ontwerper Dylan Chan integreert krijtjes uit klaslokalen in alledaagse contexten, waarbij hij sculpturen en designstukken creëert om een vergankelijk materiaal te behouden in een snel digitaliserende wereld.

Inzicht

Na negen jaar van zijn vroege onderwijs het bord en krijt te hebben aanschouwd, duikt Dylan Chan dieper in deze materialen, voorbij hun vormen als stokjes en borden. Hij maalt krijt met water en laat het mengsel druppelen op gedraaide houten stukken terwijl hij zijn gedachten uitschakelt. Laag na laag verandert Chan krijt van stokjes in vervormende structuren en plaatst ze op de met schoolbord bedekte stukken eronder. The Blank Stick is een installatie met krijt en schoolbordstukken die hun alledaagse vormen overstijgt, waarbij de twee opnieuw worden samengevoegd om de lege blikken van hun voormalige gebruikers te verzamelen.

Over Dylan Chan

Geboren in Hongkong in 2001, is Dylan Chan een kunstenaar en ontwerper. Hij is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven (BA) en woont momenteel in Nederland.