Zoeken

Sluit zoeken
Parallel

INSTANT GALLERY

Vollmeier’s "INSTANT GALLERY" mengt kunst en een pop-up keuken op een cargobike. Het presenteert opkomende kunstenaars buiten traditionele galeries en trekt bezoekers van lokale evenementen aan. Deze guerrilla-aanpak doorbreekt kunstwereld-exclusiviteit en maakt kunst toegankelijker voor iedereen.

Het verhaal en idee

Met een passie voor kunst en voedsel integreert Ezra Vollmeier een alternatieve tentoonstellingsplatform en pop-up keuken op een op maat gemaakte cargobike, wat leidt tot de unieke mobiele kunstruimte "INSTANT GALLERY." Deze innovatieve opstelling biedt een dynamisch podium voor opkomende kunstenaars die vaak worden uitgesloten van gevestigde instellingen door prestige en exclusiviteit. Door een eenvoudige cargobike om te vormen tot een veelzijdige galerie en keuken, herinterpreteert Vollmeier hoe en waar kunst ervaren kan worden, door het direct naar de straten en alledaagse ruimtes te brengen. "INSTANT GALLERY" coördineert informeel met bestaande evenementen en positioneert zich strategisch nabij galeries, musea en openbare bijeenkomsten, waardoor nieuwsgierige bezoekers en kunstliefhebbers worden aangetrokken. Deze aanpak doorbreekt de traditionele muren van de kunstwereld en creëert een levendige mix van culinaire en visuele kunst. De “instant” culinaire creaties, zoals zelfgemaakte ramen, fungeren als een fysieke en metaforische brug die kunst, kunstenaar en publiek verbindt in een intieme ervaring die conventionele ideeën over kunstconsumptie uitdaagt.

Het doel

De pop-up, guerrilla-aanpak van "INSTANT GALLERY" daagt de prestige en exclusiviteit van de traditionele kunstwereld uit door zich los te maken van gevestigde galeries en musea. Door tentoonstellingen op te zetten in openbare ruimtes en samen te werken met lokale evenementen democratiseert het kunst, waardoor kunstenaars een breder publiek kunnen bereiken zonder de barrières van institutionele poortwachters. Deze aanpak geeft kunstenaars de vrijheid om hun werk buiten conventionele settings te tonen en rechtstreeks met het publiek te communiceren op een persoonlijkere en toegankelijkere manier. Het brengt kunst dichterbij de mensen en stimuleert een nieuwe vorm van kunstappreciatie die inclusief, spontaan en op de gemeenschap gericht is. Door de formaliteiten en kosten van traditionele tentoonstellingen te vermijden, opent het de deur voor opkomende kunstenaars om zich vrij uit te drukken en voor het publiek om kunst in onverwachte en levendige contexten te ervaren.

Over Ezra Vollmeier

Ezra Vollmeier, 27 uit Oostenrijk. "parallel"
Ezra Vollmeier, een internationaal georiënteerde ontwerper, haalt inspiratie uit zijn reizen en skateboarden om levendige, metaalgerichte interactieve installaties te creëren die spontaniteit, beweging en betrokkenheid van de gemeenschap benadrukken.