Zoeken

Sluit zoeken
Parallel

THE FISH IN YOU

"THE FISH IN YOU" — © Sidonie Devienne, Chloe Couasnon, Ahmet Szelcsuk D

“THE FISH IN YOU' is een videogame gebaseerd op dialoog die de misvattingen en vooroordelen over vissen uitdaagt. Het geeft spelers de kans om in contact te komen met een dier dat stom lijkt door middel van meeslepende dialoogopties, waardoor we worden verenigd met onze onderwaterneefjes.

Vooroordelen over vissen

Dit project is een digitaal dialoogspel dat is gemaakt om de heersende misvattingen en vooroordelen over vissen uit te dagen.
Van alle gewervelde dieren zijn vissen het meest vreemd voor onze gevoeligheden. Ze missen gezichtsuitdrukkingen, lijken zwijgzaam en zijn daarom makkelijker te verwerpen dan onze medeademhalers, waardoor ze hun plaats innemen in de menselijke cultuur: iets om te vangen en op te eten. Door vissen een eigen inbreng te geven en spelers de unieke kans te geven om een zinvol gesprek aan te gaan met een dier dat voor ons stom lijkt, is het doel om het perspectief van mensen op vissen te veranderen en hen te laten inzien dat ze het waard zijn om beschermd te worden.

Over Lilith Engelhardt

Lilith Engelhardt combineert traditionele tekentechnieken met 3D-graphics en animatie om nieuwe dimensies van illustratie te ontsluiten. Haar werk prikkelt onze nieuwsgierigheid naar de natuurlijke wereld en moedigt kijkers aan om op ontdekkingsreis te gaan in zichzelf en de wondere wereld om hen he