Zoeken

Sluit zoeken
Parallel

SARDINES TALES-SET

Handgemaakt servies dat vriendschap viert

Full set — © C. Couasnon, S. Devienne, A. Szelcsuk Dis

Geboren uit een gedenkwaardig diner tussen ontwerpers Celeste Muir en Marguerite Perianu, belichaamt het Sardines Tales Set een ritueel van voorbereiding en een ceremonieel diner, waarbij twee vrienden sardines op drie verschillende manieren bereiden en ervan genieten.

Oorsprong van de set

"Sardines Tales-set" is een op maat gemaakt keramiekset ontworpen voor gerechten op basis van sardines, bedoeld om vriendschap te vieren via een ritueel dat voortkwam uit een gedenkwaardig diner tijdens het sardineseizoen.

De vriendschap tussen CĂ©leste en Marguerite begon in hun eerste jaar aan de Design Academy, en hun samenwerking is een eerbetoon aan hun band. De focus op sardines ontstond spontaan uit een diner dat draaide om deze vis. Terwijl de een de vis fileerde, bakte de ander hem; terwijl de een een marinade maakte, bereidde de ander een puree. Dit proces ontwikkelde zich tot een ritueel dat de nadruk legde op zorgvuldige voorbereiding, aandachtigheid en waardering voor elke stap.

"Onze ervaring met sardines beperkte zich voornamelijk tot de ingeblikte variant. We kozen sardines als symbool van zorg in onze aanpak, waarbij we hun beschikbaarheid en voedingswaarde waardeerden."

Gebruik van de set

De Sardines Tales-set is opgedeeld in twee fasen: de voorbereiding, die het ritueel vertegenwoordigt, en de maaltijd, die de ceremonie belichaamt. Tijdens het ritueel kopen twee vrienden sardines en bereiden ze samen de maaltijd. Tijdens de ceremonie genieten ze van een maaltijd in drie bedrijven, waarbij de sardines op drie verschillende manieren zijn bereid. Deze drie “Acten,” die draaien om luisteren, vertrouwen en bekentenissen, komen voort uit de sardinesrecepten die het ontwerp van de keramiekset inspireren.

Door zorg te besteden aan hoe ze de maaltijd bereiden, schikken, serveren en gebruiken, zorgen ze ervoor dat deze bescheiden vis op het bord wordt verheven, een metafoor voor de gedeelde eer, respect en liefde die tijdens een diner naar elkaar wordt uitgesproken.

Over Marguerite Perianu

Marguerite maakt deel uit van de Parallel-groep, waar ze een van haar afstudeerprojecten zal tentoonstellen. Geleid door haar gevoeligheid, combineert ze technologieën zoals 3D-printen met natuurlijke materialen, waarbij ze een band met hen aangaat en samenwerkt met hun unieke eigenschappen.
Proost! — © C. Couasnon, S. Devienne, A. Szelcsuk Dis