Zoeken

Sluit zoeken
Parallel

PIÈCE MONTÉE

Vier het leven door modulaire en stapelbare structuren te ontwerpen om voedsel te presenteren tijdens gezamenlijke maaltijden

Rose gelooft dat dagelijkse vieringen in de eenvoudigste details zitten. Voor haar betekende opgroeien in een Frans huishouden gekoesterde familietijd met vaak afwijkend servies. De zorg voor het bereiden en presenteren van voedsel blijft essentieel.

“Pièce montée” is een vernieuwende manier om voedsel te serveren

« Ik streef ernaar om onze dagelijkse maaltijden te verheffen boven basisvoeding door afgekeurde spullen van rommelmarkten een nieuw leven te geven, door ze opnieuw te gebruiken en te hervormen. Op deze manier bevorder ik duurzaamheid en sociale verbinding, terwijl ik het verborgen potentieel en de verhalen van gebruikte voorwerpen vier. Met mijn creatie van de “pièce montée” creëer ik een nieuwe sfeer die een gevoel van saamhorigheid aanmoedigt en het leven viert ».

Tot ziens,

Rose

Over Rose Daher

Vergeten elementen zoals een stuk toast, kant of een gat in de muur inspireren Rose Daher om te creëren. Op basis van observaties tijdens haar reizen maakt ze surrealistische, architecturale collages die kijkers uitnodigen om alledaagse voorwerpen in onverwachte omgevingen te ontdekken.