Zoeken

Sluit zoeken
Interwoven: LUCA meets LUCA

The Play

Het Spel

Een zoektocht naar wat verloren lijkt

Steve, fishing rope, PVC tube, 150 x 250 x 230 cm — © /

Dit onderzoek vertrekt vanuit het verlangen om te spelen. Met afgedankte materialen zoals buizen en vistouwen uit containers zal ik hun verborgen potentieel onthullen en transformeren tot monumentale werken.
Deze werken krijgen een hernieuwd gevoel van nieuwsgierigheid en roepen verwondering op.

Voortdurend spelen - Nieuwsgierigheid en potentieel - Monumentale objecten

Dit onderzoek is gedreven door een diep verlangen om voortdurend te spelen, ontstaan uit de druk en urgentie van het dagelijks leven die onze speelsheid temperen. Voor mij is spel een vorm van vrijheid die ik wil behouden. Het project begon met het onderzoeken van alledaagse voorwerpen die ik tegenkwam bij afvalcontainers, waarbij gekleurde buizen mijn eerste inspiratie vormden.

Mijn nieuwsgierigheid richt zich op afgedankte, beschadigde of functieloze materialen, waarin ik onontgonnen potentieel zie en een impuls om te spelen. Materialen zoals buizen uit containers en afgedankte vistouwen worden de instrumenten van mijn onderzoek, waarmee ik een samenspel van kleur, materie en textuur creëer.

Het gebruik van afgedankte materialen stelt me in staat monumentale werken te maken. De knooptechniek die ik toepas, is gekozen vanwege zijn veelzijdigheid en mogelijkheden. Een cruciaal aspect van mijn creatieve proces is het verkennen van het potentieel van deze materialen. Door deze verkenning ontdek ik hun mogelijkheden en transformeer ik ze in objecten die ontworpen zijn om een hernieuwd gevoel van nieuwsgierigheid en verwondering op te roepen.

/

/

Over Emma Comer

Comer Desirée Emma is een jonge ontwerpster met een gedurfde visie op textiel en ruimtelijk ontwerp. Haar werk dat een crossover is tussen textiel en toegepaste kunst, verkent hoe alledaagse materialen kunnen worden getransformeerd in speelse en diverse projecten, waarbij ambacht en kunst samenkomen

Jason, fishing rope, PVC tube , 200 x 100 x 100 cm — © /

Double torsion, fishing rope, 285 x 23 x 20 cm — © /

Composition I — © /

The overlapped spiral, fishing rope, 60 x 20 x 20 — © /