Zoeken

Sluit zoeken
Interwoven: LUCA meets LUCA

Felt Time

Verkenning van Relationeel Zijn door Maken, Groeien en Overgave

Felt Time, naturally dyed wool, 240cm x 280cm — © Stefanie Salzmann

De wol van de schapen van mijn ouders en de plantaardige kleurstoffen die ik gebruik, hebben elk hun eigen tijdelijkheid. Felt Time is een handgevilte sculptuur die een cyclisch tijdsgevoel belichaamt en van vorm en grootte verandert door activatie, wat het voortdurende proces weerspiegelt.

Creëren door Verbinding

Ambachtelijke technieken zoals vilten en handverven laten me via het lichaam werken met wol, bloemen, water en warmte. Zo ontstaat een levenscyclus waarin ik deze grondstoffen begeleid naar sculpturen. De levendige gele, oranje en groene tinten van bloemen en het rood van meekrapwortels worden op de wol aangebracht volgens hun oogstseizoenen, waarbij ze soms samenvloeien.

Met mijn werk wil ik een alternatieve realiteit creëren waarin zorg en onderlinge afhankelijkheid centraal staan. Sommige plantaardige kleurstoffen zijn zelfgekweekt of komen uit gemeenschapstuinen waar ik bij betrokken ben. Door tuinieren verkrijg ik de nodige middelen en word ik deel van een netwerk van wederzijdse steun. Dit weerspiegelt zich in mijn werkethos, dat groeit uit relaties tussen gemeenschappen van mensen en meer-dan-mensen.

Over Stefanie Salzmann

Stefanie Salzmann maakt sculpturaal werk met ruwe wol en natuurlijke kleurstoffen en onderzoekt de onderlinge afhankelijkheid van alle betrokkenen bij het maakproces.

Drawings of different positions — © Stefanie Salzmann

Drawings of different positions — © Stefanie Salzmann