Zoeken

Sluit zoeken
Interwoven: LUCA meets LUCA

Residents of Solar Space

onze relatie tot de zon herbekeken door discursieve artefacten

Esmeralda Emanuela

Residents of Solar Space onderzoekt en bevraagt onze relatie tot de zon. Het project creëert een nieuw narratief waarin wetenschappelijke kennis, materialen en design worden gecombineerd om een gezonder en duurzamer leven onder de zon te stimuleren.

-

Te veel zonlicht kan een gevaar zijn voor onze gezondheid, maar een tekort kan dat ook zijn. Als reactie smeren we ons in met chemicaliën of zoeken we voedingssupplementen bij de farmaceutische industrie om ons gebrek aan zonlicht te compenseren. Hiertegenover plaatst Kato alternatieve benaderingen en materialen in een nieuw bewustzijn van de zon.

Een kaderend videowerk verkent onze complexe relatie tot de zon. Met een strandlaken als verteller verkent de video de systemische invloeden die de huidige relatie tussen zon en huid hebben gevormd.

De objecten bieden tastbare alternatieven in de zoektocht naar een gezonder en duurzamer leven onder de zon. Wat als we een crème zouden vervangen door een kledingstuk? En een voedingssupplement door een andere benadering van materiaal? Wat als onze objecten ons zouden herinneren aan de kracht van de zon door de tijd heen?

Residents of Solar Space opent het bredere maatschappelijke debat over hoe we omgaan met de zon en onze gezondheid, en biedt tastbare alternatieven in de zoektocht naar een gezonder en duurzamer leven onder de zon.

Over Kato Herbots

Kato gelooft dat design onze relatie met elkaar en de materiële wereld (opnieuw) kan vormgeven. Met een sterke focus op materiële contexten en mens-object relaties, dient design Kato als een middel om te verbinden. Daarbij vormen materialen, onderzoek en storytelling de kern van haar werk.

Esmeralda Emanuela

Esmeralda Emanuela

Kato Herbots