Zoeken

Sluit zoeken
Hadewijch Bosmans

Soelaas onderzoekt hoe productontwerp kan bijdragen aan het verlichten van migrainegerelateerd ongemak. Deze oplossing bestaat uit een baselayer en oordopjes, ontworpen met een gebruikersgerichte aanpak en input vanuit verschillende disciplines.

-

Migraine is niet alleen een veelvoorkomende aandoening, maar ook een van de meest invaliderende, die wereldwijd miljoenen mensen treft. Ondanks de aanzienlijke impact blijven effectieve behandelingen moeilijk te vinden door de variƫteit aan symptomen. Dit onderzoek richtte zich op het ontwikkelen van praktische hulpmiddelen om migrainegerelateerd ongemak te verlichten, met een gebruikersgerichte aanpak en nauwe samenwerking met migrainepatiƫnten en medische experts.

De resulterende producten spelen in op de behoefte van patiƫnten aan temperatuurgerelateerde hulpmiddelen, zoals ijskompressen en kersenpitkussens, die vaak worden gebruikt om pijn te verlichten.
Het eerste product is migraineonderkleding met warmtetechnologie en vibratiemotortjes voor spierontspanning en pijnverlichting. Het tweede product, oortjes met een vloeistofkern, biedt koude therapie gericht op de aangezichtszenuw. Beide producten zijn zorgvuldig ontworpen met aandacht voor anatomie en functionaliteit. Gebruikersfeedback en prototype-testen bevestigen hun effectiviteit en benadrukken de waarde van productontwerp als een niet-farmaceutisch hulpmiddel.

Over Reine Pinxten

Reine is een productontwerper met een focus op mentale en fysieke gezondheid. Haar achtergrond in fysiotherapie combineert ze met design, waardoor ze producten kan creƫren die zowel functioneel zijn als bijdragen aan welzijn.

Hadewijch Bosmans

Hadewijch Bosmans

Partners