Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun AI Robots Manifestations

Innovating Sprouts Gastronomy

Innovating Sprouts Gastronomy onderzoekt nieuwe manieren om kiemvoedsel te kweken en te presenteren, met als doel de verbinding met de natuur via voeding te verdiepen. Denk bij je volgende maaltijd even na over wat je eet en waar het vandaan komt.

WAT eet je?

Voedsel is een fundamenteel onderdeel van ons dagelijks leven. De meesten van ons staan zelden stil bij wat voedsel werkelijk is, hoe het is gemaakt, of waar het vandaan komt. Bij het nadenken over voedsel richten mensen zich vaak meer op het uiterlijk, de voedingswaarde, het gemak of de smaak, in plaats van op de oorsprong of de processen die het op hun bord hebben gebracht.

Meer-dan-menselijk voedsel

Al het voedsel komt uiteindelijk uit de natuur, de meer-dan-menselijke wereld. Deze verbinding tussen mens en niet-menselijke wereld is sterk, maar wordt aan de eettafel zelden opgemerkt. Hoe kunnen we het bewustzijn van deze relatie met de natuur vergroten? We kozen voor kiemgroenten omdat ze zeer voedzaam zijn, gemakkelijk thuis te kweken en snel groeien. We zien kansen voor innovatie in zowel het kweekproces als de presentatie van het voedsel.

Innovatief kiemvoedsel

Dit project onderzoekt nieuwe manieren om kiemgroenten te presenteren, waarmee mensen nieuwe kansen krijgen om ze in hun dieet op te nemen. We ontwikkelden innovatieve methoden om kiemvoedsel te produceren via eerstepersoonsonderzoek naar de kweekervaring, gevolgd door participatieve sessies waarin deelnemers hun verbeelding lieten spreken bij het vormen van voedsel voor verschillende scenario's. We verzamelden inzichten in de waarden die mensen toekennen aan en de relatie tussen de vorm van voedsel en de eetervaring. Door de bevindingen van beide studies te combineren, ontwierpen we een reeks kiemproducten die in het dagelijks leven en maaltijden kunnen worden geïntegreerd. Ons doel is dat de levendige, levende energie van kiemen in voedsel een dieper bewustzijn inspireert van de sterke verbinding tussen mensen en de meer-dan-menselijke wereld.