Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

NEW studio space, turn on the LIGHTS!

De studio opent hun nieuwe deuren op Sectie-C

OBJECT Rotterdam presentation 2024 — © studio Thier & van Daalen

De studio combineert al sinds hun bestaan, materialen, ambachten en innovatie tot nieuwe ontwerpen. Tijdens de DDW laten ze een nieuwe serie houten bankjes en rest houten wandplankjes zien. Met daarnaast een uitbreiding op de GRID light, dit en meer tonen ze in hun nieuwe studio op Sectie-C.

TUBE series

De studio ontwerpt vanuit een materiaal en vertaald dit in een serie verlichting, accessoires of meubels. Waarbij ze ambacht graag combineren met innovatie. Ze zijn te herkennen aan hun ronde haast vloeibare vormen en zetten graag materialen op spanning.

De nieuwe TUBE serie uit Grenen hout en aluminium buis, waarin de studio speelt met textuur, verhouding en vorm heeft geresulteerd in een koddig ontwerp voor kruk, banken en voor de DDW een uitbreiding op deze serie.

Bij alle serieproducties van ontwerpen ontstaan reststromen, zo ook bij de productie van de TUBE serie. Hier heeft de studio een nieuwe bestemming voor gevonden. Door de reststukken hout, te kort of te klein, her te gebruiken ontstaat een hands-on serie wandschappen.
De consoles, in verschillende afmetingen en verhoudingen zijn op intuïtie in de studio samengesteld en geproduceerd. In dezelfde hoogwaardige afwerking als hun meubels, in heerlijke kleuren op basis van natuurlijke lijnzaadolie.

DDW

Tijdens de DDW verlichten en openen ze hun 'nieuwe' studio en showroom op Sectie-C. Naast deze serie laat de studio de bezoeker ook graag hun proces en hun series lampen zien van onder andere geblazen glas.

Over studio Thier & van Daalen

Iris van Daalen & Ruben Thier delen hun fascinatie voor reflecties, kleuren en de elasticiteit van materialen. Zij zien het keer op keer als een uitdaging om deze materie te sturen en te vertalen naar duurzame ontwerpen. Ze ontwerpen verlichting, meubels, sieraden, accessoires en unieke objecten, in opdracht van merken en labels of op eigen initiatief. Daarnaast ontwerpen ze duurzame en op maat gemaakte interieurs voor bedrijven en particulieren, tot ruimtes waar je je thuis voelt.

TUBE series — © studio Thier & van Daalen

OBJECT Rotterdam 2024 — © studio Thier & van Daalen

BULLA wall light - Peach — © studio Thier & van Daalen

DDW presentation 2023 — © Roos Pierson