Zoeken

Sluit zoeken

Sk.inprints is een project waarin Lucas van Opdorp het menselijk lichaam onderzoekt met behulp van sublimatie printen. Door beelden te nemen van het menselijk lichaam en ze echt te maken, nodigt Lucas je uit om na te denken over het menselijk lichaam en zijn autonomie.

sk.indentity

Het lichaam en zijn huid zijn een van de meest belangrijke dingen in het vormen van onze eigen identiteiten. En hoe laten wij deze identiteiten zien in een toenemend digitaal tijdperk? In een wereld die van ons eist het te laten zien? Wat kiezen wij te laten zien en wat kiezen wij te verbergen. Deze vraag staat centraal in veel mensen hun levens. Dit werk laat het effect zien van het maken van deze keuze.

Door gebruik te maken van sublimatie printen, een proces waarbij afbeeldingen met behulp van warmte van papier op stof worden overgebracht, kan ik delen van andere mensen hun lichamen en mijn eigen exact kopiëren. Hierdoor wordt er een reflectie gecreëerd van de manier waarop wij onze identiteiten opbouwen. We kiezen van de dingen om ons heen zien en de dingen die we willen zijn. Of de nadruk leggen op de dingen die we leuk vinden in onszelf.

sk.imply

Wat vertellen de veranderingen die we aan ons lichaam en de perceptie ervan tegen de mensen om ons heen? Zijn we überhaupt in staat de mening van anderen te sturen of is alles gebaseerd op vooropgezette ideeën? Verspilde moeite of goed bestede energie? Gaat het om de persoon of om zijn huid?

Over Lucas van Opdorp

Ik ben een student die fashion design studeert aan de HKU in Utrecht. Ik maak meestal werk gebaseerd op de levens van mensen en hun expressie.