Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun AI Robots Manifestations

The Bodyshop

De winkel van de toekomst waar je je perfecte lichaam kunt bestellen en in gesprek kunt gaan over lichaamsmodificatie.

The Bodyshop Products — © We Are Social Rebels

Futuristische winkel waar je de mogelijkheden van lichaamsmodificatie kunt verkennen en bespreken. Nu het veranderen van je fysieke uiterlijk steeds meer genormaliseerd wordt, rijzen er vragen over de impact hiervan op het zelfbeeld en de percepties in de samenleving.

We Are Social Rebels en de gemeente Eindhoven presenteren The Body Shop: een futuristische winkel waar je de mogelijkheden en impact van lichaamsmodificatie kunt verkennen en bespreken. Nu lichaamsmodificatie steeds gebruikelijker wordt, rijzen er vragen over de impact op zelfbeeld en maatschappelijke percepties. Ondanks de toenemende normalisatie blijft het een taboe-onderwerp, wat een open dialoog essentieel maakt, vooral onder jongeren. The Body Shop moedigt bezoekers aan om na te denken over hun wensen en zorgen, de veiligheid te overwegen en negatieve gevoelens bespreekbaar te maken. Het kunstwerk benadrukt de noodzaak van reflectie en open gesprek over de invloed van technologie op ons uiterlijk en zelfbeeld.

The Bodyshop biedt een futuristische winkelervaring waar lichaamsmodificatie centraal staat. In deze geavanceerde winkelomgeving kunnen bezoekers de impact van technologie op ons uiterlijk verkennen en nadenken over de ethische en maatschappelijke gevolgen hiervan. Het kunstwerk plaatst de technologie in een normaal licht, maar roept tegelijkertijd diepgaande vragen op over zelfbeeld en maatschappelijke normen.

Bezoekers krijgen de kans om een bodycatalogus in te vullen, waarmee ze hypothetisch lichaamsdelen kunnen bestellen. Dit proces omvat het beantwoorden van reflectieve vragen zoals: "Zijn er externe factoren in je omgeving die je wens om je lichaam te veranderen beïnvloeden?" Deze vragen helpen bezoekers om na te denken over hun eigen motivaties en de invloeden die hen mogelijk sturen.

Daarnaast kunnen bezoekers hun mening geven over wat zij als normaal beschouwen qua lichaamsmodificatie op een schaal die de diversiteit aan meningen visueel weergeeft. Dit creëert een platform voor discussie en biedt inzicht in hoe verschillende mensen tegen lichaamsveranderingen aankijken.

The Bodyshop is een belangrijk onderdeel van The Mental Gym, en biedt een mentale workout die taboes uitdaagt en reflectie op lichaamsmodificatie en maatschappelijke normen bevordert. Het moedigt bezoekers aan om vaak over het hoofd geziene aspecten van zelfbeeld en technologie te bespreken, en sluit aan bij het doel van The Mental Gym om open dialoog en preventieve geestelijke gezondheidszorg te bevorderen. Gecreëerd door We Are Social Rebels in samenwerking met de Gemeente Eindhoven voor Mental Health Week 2024, richt The Mental Gym zich op een verschuiving van genezen naar voorkomen van mentale gezondheidsproblemen. Het streeft ernaar bewustzijn te creëren over zelfzorg en preventie, en benadrukt het belang van proactieve geestelijke gezondheid voor een gezondere samenleving. Bekijk ook de andere mentale workouts bij Kelderman en van Noort tijdens de Dutch Design Week!

Over We Are Social Rebels Social Design Studio

We Are Social Rebels heeft veel ervaring met sociale innovaties. We brengen mensen uit het dagelijks leven en strategen samen om wederzijds begrip en creatieve samenwerking te bevorderen. Onze aanpak combineert ontwerp, onderzoek en strategie voor impactvolle oplossingen.

The Bodyshop Catalog — © We Are Social Rebels

The Bodyshop — © We Are Social Rebels

The Bodyshop 2 — © We Are Social Rebels

Partners