Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The Symbiocene Forest - Coexistence

Nieuwe manieren verkennen om in harmonie met de natuur en elkaar te leven, voor een toekomst van verbondenheid en duurzame co-existentie.

The Symbiocene Forest - Coexistence — © BioArt Laboratories

Bij The Symbiocene Forest - Coexistence 2024 tonen creatieve makers hun werk in het 1,6 hectare bos van BioArt Laboratories met verborgen bunkers. De tentoonstelling verkent co-existentie en onze band met de natuur. Kom langs voor inspirerende kunst en duurzame activiteiten!

Het aanbreken van het volgende tijdperk in de menselijke geschiedenis

Met de tentoonstelling The Symbiocene Forest - Coexistence 2024 presenteren creatieve makers hun werken en onderzoeken we het thema “Co-existentie”. Deze expositie verkent het idee van co-existentie en onze verbondenheid met de natuur, en belicht hoe innovatie, verkenning en een dieper begrip van ons verleden ons helpen de krachten te onthullen die onze toekomst zullen vormgeven. Het markeert een cruciaal moment in de menselijke geschiedenis, waarin de ontdekkingen en acties van vandaag leiden tot een nieuw tijdperk, gekenmerkt door technologische vooruitgang, maatschappelijke veranderingen en een hernieuwde verbinding met de aarde en elkaar. De expositie roept een gevoel van vooruitgang en nieuwe mogelijkheden op, en nodigt uit tot reflectie op wat het betekent om mens te zijn in een tijd van transformatie.

Stichting BioArt Laboratories is een innovatieve organisatie die de kruisbestuiving tussen kunst, wetenschap, en natuur stimuleert. Gevestigd in een uniek 1,6 hectare groot bosrijk gebied met verborgen bunkers nabij Eindhoven, biedt de locatie een inspirerende omgeving waar creatieve makers, wetenschappers en kunstenaars samenkomen om projecten te realiseren die de grenzen van technologie, duurzaamheid en kunst verkennen. De bunkers, overblijfselen van historische infrastructuur, zijn omgevormd tot laboratoria en ateliers waar experiment en creatie centraal staan. BioArt Laboratories bevordert interdisciplinaire samenwerking en richt zich op innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst, met speciale aandacht voor de symbiose tussen mens en natuur.

Over BioArt Laboratories

Stichting BioArt Laboratories
Oirschotsedijk 14-10
5651 GC Eindhoven
Strijp T+R area, BioArt Laboratories, Oirschotsedijk 14-10 , Map No. A1
Map wordt geladen...
Niet rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig