Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Digital Futures

Playing the algorithm

Playing the algorithm — © Leonore Snoek

Doe mee en red de wereld met technologie! We hebben een supercomputer gebouwd die jou in staat stelt de uitdagingen van vandaag aan te gaan. Maar pas op: alleen écht originele ideeën worden beloond. Ben jij klaar om een held te worden met de superpowers die nodig zijn om de wereld te redden?

Algorithmic realities

De installatie Playing the algorithm maakt de relatie tussen algoritmes en haar gebruikers tastbaar. Dat doen we door het algoritme een persoonlijkheid te geven, en bezoekers in een spel de strijd aan te laten gaan over wie de regie mag voeren. Want: leiden we onszelf nog wel in een wereld die vormgegeven worden door algoritmes? En hoe pakken we de regie terug? Laten we meer ruimte creëren voor autonomie en spelen.

Connect

Dit project komt voort uit een van de inzichten van Connect, een ontwerplab van de gemeente Amsterdam, namelijk: ouders en kinderen inspireren om op een speels en bewuste manier met technologie om te gaan. We laten zien hoe algoritmes werken maar ook hoe technologie juist ruimte kan geven aan creatief en onafhankelijk denken, en willen hiermee bijdragen aan het gesprek over opgroeien in een digitale wereld die lijkt te worden gedefinieerd door algoritmes.

Na de Dutch Design Week reist de installatie door Amsterdam als onderdeel van een grotere tentoonstelling over opgroeien in een digitale wereld.

Achtergrond

Dit project komt voort uit een van de inzichten van Connect, namelijk: ouders en kinderen inspireren om op een speels en bewuste manier met technologie om te gaan. We laten zien hoe algoritmes werken maar ook hoe technologie juist ruimte kan geven aan creatief en onafhankelijk denken, en willen hiermee bijdragen aan het gesprek over opgroeien in een digitale wereld die wordt gedefinieerd door algoritmes.

Na de Dutch Design Week reist de installatie door Amsterdam als onderdeel van een grotere tentoonstelling over opgroeien in een digitale wereld.

Over Connect Ontwerplab

Connect’s ontwerplab, onderdeel van de Gemeente Amsterdam, werkt samen met jonge Amsterdammers (8-23) en hun omgeving om een veilige, gezonde en positieve digitale wereld te creëren voor jongeren. Het Verbond is een strategisch ontwerpbureau, met wortels in de sociale psychologie
Partners