Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Digital Futures

ATTACHED: Digital Youth

Verkenning van de complexe relatie tussen jongeren en de digitale wereld

Digital Youth (Gemeente Amsterdam) x Maria Bodil

Zes jongeren verkennen hun complexe band met apps en platformen. Hoe ervaren zij de altijd aanwezige digitale wereld? Ontdek hoe ze opgroeien, zich onderdompelen, verbinden, werken en soms proberen te ontsnappen aan het digitale.

Altijd AAN

Dit project laat de tegenstrijdigheden van opgroeien in een digitaal tijdperk zien. De portretten tonen een sterke relatie, maar ook een zekere afhankelijkheid. De gemeente Amsterdam vroeg jongeren hun persoonlijke verhalen te delen en te laten zien hoe zij zich verhouden tot het internet – een spannend, lief en soms ontembaar beest. Wat betekent het voor jongeren om op te groeien in een wereld die steeds meer ‘aan’ staat?

De serie portretten en de bijbehorende publicatie met verhalen, inzichten van experts en ideeën voor andere socials is meer dan een tijdsbeeld. Het is een oproep tot actie: de digitale wereld moet weer een plek zijn waar jongeren veilig en gezond kunnen opgroeien.

Over Connect Ontwerplab

Connect, het ontwerplab van de gemeente Amsterdam, werkt samen met jonge Amsterdammers om de online wereld positiever, gezonder en veiliger te maken. In samenwerking met Studio idiotēs, een design research groep van gewone mensen die buitengewone dingen doen.

Digital Youth (Gemeente Amsterdam) x Maria Bodil

Digital Youth (Gemeente Amsterdam) x Maria Bodil

Partners