Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Systemisch Co-Design Praktijk in Transitie

Ervaar het werk van de creatieve partners van Expertisenetwerk Systemisch Co-design (ESCape)

Systemisch Co-Design tool — © Leroy Beesemer

ESCape werkt vanuit systeemdenken én design én het collectief om bij te dragen aan transities. Vanuit deze samenwerking tussen hogescholen, overheden en praktijk staan in deze sessie de creatieve bureaus in de spotlights. Ervaar hoe zij als Systemisch Co-Designer werken in de praktijk.

Creatieve bureaus presenteren Systemisch Co-Design praktijk in transities

Expertisenetwerk Systemisch co-design (ESCape) is een samenwerking van vier hogescholen samen met creatieve (design)partners en overheden om vanuit de lenzen van systeemdenken én design én het collectief bij te dragen aan transitievraagstukken. Dit doen we door praktijkgericht onderzoek naar manieren waarop deze drie lenzen elkaar kunnen versterken en samen verder ontwikkeld kunnen worden. ESCape wordt mogelijk gemaakt door een SPRONG subsidie van SIA en draagt bij aan KIA Maatschappelijk Verdienvermogen.

Binnen ESCape vervullen de creatieve partners een onmisbare rol. Zij krijgen als geen ander dagelijks te maken met het werken in de transitiepraktijk en hun ervaring en expertise is daarom van grote waarde om het gedachtengoed van SCD verder te ontwikkelen. Daarom heeft ESCape via een voucher 'de ESCall' gevraagd een aanpak of tool verder te ontwikkelen zodat we breder leren hoe SCD toegepast wordt en kan worden.

Creatieve bureaus presenteren Systemisch Co-Design praktijk in transities

Vanuit de ESCall hebben tien ontwerpbureaus uit het partnernetwerk van ESCape tijd en ondersteuning kregen om te reflecteren op een eigen aanpak, tool of werkwijze om deze te vertalen naar een deelbaar ‘kennisproduct’. Op deze bijeenkomst worden de resultaten van deze ESCall gepresenteerd en krijg je de kans om met de ontwerpers van deze aanpakken in gesprek te gaan of hun tool te ervaren.

Dit zijn de bureaus:

Bureau Contour: Het creëren van een 4D systemisch model
PerfectStorm: Systemische windtunnel co-design werkvorm
Design Innovation Group: Toepasbare rechtvaardigheidsprincipes
Being a designer: Collaborative Reflection
Cities of Things: Robo-Perspectives (exchange) toolbox
New Future Lab: Duurzaam samenwerken met gebruikers
IJsfontijn: De Trip
En tot slot hebben theRevolution, Fundamentals Academy en Erwin Elling Strategie & Advies de handen ineengeslagen rond het thema: De stem van het stille midden

Meer informatie over de ESCall, de partners en Systemisch Co-Design vind je op de website van ESCape https://www.systemischcodesign.nl/.

Aanmelding en programma

Programma:
9:00 Inloop
9:30 Welkom en uitleg programma
10:00 ESCall presentaties door creatieve bureaus
10:30 Carrousel langs de verschillende bureaus (3 rondes)
12:00 Afsluiting
12:30 Netwerklunch

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via deze link:
https://forms.office.com/e/MBYFqaZ8vP

Over Expertisenetwerk Systemisch Co-design (ESCape)

Expertisenetwerk Systemisch co-design (ESCape) is een samenwerking van vier hogescholen samen met creatieve (design)partners en overheden om vanuit de lenzen van systeemdenken én design én het collectief bij te dragen aan transitievraagstukken. Dit doen we door praktijkgericht onderzoek naar manieren waarop deze drie lenzen elkaar kunnen versterken en samen verder ontwikkeld kunnen worden.
Partners