Zoeken

Sluit zoeken
DesignUnited.Expo Changing Gears

3D Artefacts in Biofabrication

Dit project experimenteert met het ontwerpen van custom-bioreactoren om textiele vormen te integreren en 3D SCOBY-textiel artefacten te groeien.

Custom lo-fi bioreactor to experiment with

Dit project onderzoekt de potentie van het produceren van duurzame materialen in samenwerking met levende micro-organismen. De ontwerper experimenteert met innovatieve fabricagetechnieken en op maat gemaakte bioreactoren om textiele raamwerken te integreren met SCOBY.

Dit project onderzoekt de potentie van SCOBY om 3D-producten te groeien met behulp van textiel

Bacteriële cellulose krijgt steeds meer aandacht als een veelbelovend bio-geproduceerd materiaal. Echter, de natuurlijke morfologie wordt vaak gezien als een beperking die de functionele toepassingen belemmert. Dit project onderzoekt het potentieel van de Symbiotische Cultuur van Bacteriën en Gisten (SCOBY) om te groeien in alternatieve vormen, met specifieke aandacht voor 3D bacteriële cellulose- en textiel composiet artefact voor gebruik in huis. Het project hanteert een materiaal gestuurd benadering, waarbij biofabricatie-experimenten worden gebruikt om de zelf-assemblerende en hechtende eigenschappen van SCOBY op textiele raamwerken te controleren en te manipuleren. Er worden verschillende op maat gemaakte bioreactoren gecreëerd om nieuwe processen te verkennen en te proberen te groeien op verschillende textiele raamwerken, gemaakt met technieken zoals weven, breien en borduren. Het doel is om een nieuw fabricageproces te ontwikkelen dat bestaat uit vier fasen om de groei, kleuring, nabewerking en droging van de composiet ontwerpen te faciliteren, wat anders onmogelijk zou zijn zonder het textiele systeem, waarbij het belang van doe-het-zelf biofabricatie wordt benadrukt

Over Taïssia Visser

Taïssia Visser is een duurzame product- en materiaalontwerper. Ze volgt momenteel haar Master in Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar ze zich specialiseert in de ontwikkeling van duurzame materialen, digitale biofabricatie en doe-het-zelfinstallaties.

One day of cellulose growth

Experiment 1: textile shapes

Dried sample

Grown sample