Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Groencafé lezing "Groen in alles wat we doen"

Het Wasven als inspiratie voor duurzaam handelen in de praktijk

Het Wasven zet zich in voor het behoud van de eigen leefomgeving. Door samen in de natuur aan de slag te gaan ontstaat synergie tussen het groene en sociale domein. Daarbij staat het participeren in de gemeenschap centraal. Tijdens DDW presenteren we onze werkwijze en brengen deze in praktijk.

Groencafé lezing

Het Groencafé is een samenwerking tussen Trefpunt Groen Eindhoven, bibliotheek Eindhoven, Art + Tech Society, Wasven en IVN.
In de lezing “Groen in alles wat we doen” verhaalt Alfred van Kempen, bestuurder van het Wasven, over de ontwikkeling van het Wasven in de afgelopen 25 jaar en legt uit wat de filosofie erachter is. Hij laat zien wat wij hiervan kunnen leren en toepassen in ons eigen leven en werk.

Over Wasven

Het Wasven is een natuurgebied in de wijk Tongelre. Het domein omvat een landgoedbos met monumentale bomen, natuurakkers, heide en vennen. Het Wasven is ook een maatschappelijke onderneming die het domein beheert en ontwikkelt vanuit de Wasvenboerderij. De boerderij herbergt een biologisch restaurant, ambachtelijke bakkerij en koffiebranderij en ecologische tuinderij. In het Wasven werken vakkrachten samen met vrijwilligers en mensen met een zorgvraag. Voor en vanuit onze eigen leefomgeving.
Other area, Wasvenboerderij, Celebeslaan 30
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig