Zoeken

Sluit zoeken
DesignUnited.Expo Changing Gears

Road Echoes

Road Echoes verbindt op interactieve wijze muziek met locaties, waardoor je ervaringen opnieuw kunt beleven

Interactive prototype of Road Echoes — © Geert Hansma

Road Echoes koppelt muziek aan locaties, zodat je je roadtrip opnieuw beleeft. Het slaat tijdens de reis afgespeelde muziek op een schijf op die aan elke locatie is gekoppeld, terwijl een AI-verteller lokale details deelt, wat een unieke en reflectieve ervaring biedt.

Road Echoes verbindt op interactieve wijze muziek met locaties, zodat je ervaringen opnieuw beleeft

De rijervaring van een roadtrip wordt vaak vergeten. Road Echoes laat je die momenten opnieuw beleven.

Road Echoes heeft als doel de essentie van een roadtrip vast te leggen door muziek aan locaties te koppelen. Met behulp van Spotify- en Google Maps-gegevens registreert Road Echoes de muziek die tijdens je roadtrip wordt afgespeeld en slaat dit op een 3D-terreinschijf op. Deze interactieve schijf kan worden geplaatst op een muziekspeler. Hierdoor wordt muziek afgespeeld die is gekoppeld aan elke locatie. Tussen de nummers door geeft een AI-verteller interessante informatie over de omgeving op het moment dat je dat nummer eerder beluisterde, zoals details over een naderende stad en persoonlijke anekdotes.

Road Echoes stimuleert herinneringen door muziek, vertelling en locatie te verbinden, waardoor je je roadtrip-herinneringen op een unieke manier opnieuw kunt beleven. Deze aanpak gaat in op het gebrek aan een tastbare vorm van locatiegeschiedenis en onderzoekt hoe locatiegegevens kunnen bijdragen aan het oproepen van herinneringen.

Dit prototype toont aan dat het interactiever maken van locatiegeschiedenis kan helpen om de roadtrip-ervaring opnieuw te beleven.

Road Echoes materialiseert persoonlijke data voor reflectieve verkenning

Road Echoes draagt bij aan onderzoek naar hoe alternatieve vormen van persoonlijke data mensen kunnen helpen hun leven vanuit verschillende perspectieven te verkennen door manieren te onderzoeken om locatiegeschiedenis data tastbaarder en interactiever te maken. Dit kan nieuwe mogelijkheden openen voor reflectie en het verkennen van eerder bezochte plaatsen. Digitale locatiegeschiedenis heeft vaak geen duidelijke materiële vorm of aanwezigheid, wat het moeilijk maakt om er op een informele manier mee om te gaan als een dagelijkse bron voor het reflecteren op levenservaringen.

Road Echoes biedt een materialisatie van persoonlijke data die al passief is verzameld en stelt gebruikers in staat om met die data te interacteren. Door deze materialisatie van data biedt Road Echoes de mogelijkheid om te reflecteren en herinneringen op te halen aan je roadtrip-ervaring, een ervaring die je vaak vergeet. Het roept herinneringen op die verder gaan dan wat foto's kunnen vastleggen. Met Road Echoes kun je die momenten opnieuw beleven door de essentie van een roadtrip vast te leggen, waarbij muziek aan locaties wordt gekoppeld.

Play video

Over Geert Hansma

Master student aan de Technische Universiteit Delft, bachelor in Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven

Start the experience — © Geert Hansma

Swap out locations — © Geert Hansma

Skip or pause music — © Geert Hansma

Watch the car move along the track — © Geert Hansma

Partners