Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Food

FeelGut

Een circulair geproduceerde energiereep, ontworpen om je lichaam te ondersteunen bij het produceren van hoogwaardige POEP.

Concept design FeelGut — © Illustraties Marieke Luthart

FeelGut is een circulaire reep ontworpen om jou zo goed mogelijk te laten poepen. Door je lichaam te ondersteunen bij het produceren van hoogwaardige ontlasting, versterkt FeelGut zowel jouw gezondheid als de bodem, wat bijdraagt aan een wederkerig voedselsysteem.

We zijn wat ons eten eet

De mens is het grootste gat in de voedselkringloop. Jaarlijks spoelen wij zo’n 8 miljard nutriënten weg door het toilet die onze bodem hard nodig heeft om gezond te blijven en voor ons voedsel te blijven produceren.
Meer dan driekwart van mensen tussen de 18-35 geven aan dat hun darmklachten invloed hebben op hun gemoedstoestand. Er is duidelijk wat aan de hand. We ondervoeden onze microbioom. 70% van ons immuunsysteem zit in onze maag en het heeft directe verbinding met ons brein. Daarmee is darmgezondheid de basis voor ons complete welzijn.
Wij hebben decennialang de focus gelegd op productie en efficiëntie en daarmee totaal vergeten dat een levende bodem, net als bij ons, de randvoorwaarde is voor een gezond systeem. Door het gebruik van kunstmest, te vergelijken met snelle koolhydraten in ons dieet, hongeren wij onze micro-organismen ondergronds en bovengronds uit. Dit zorgt voor verschraling, verarming en nutriënten-en biodiversiteitsverlies.
De slechte gezondheid van je eigen ‘gut’ weerspiegelt de slechte gezondheid van de bodem. Om uit deze vicieuze cirkel te komen moeten we de relatie van symptomen met elkaar leren begrijpen. Ze hebben elkaar nodig. Dat biedt kansen!

FeelGut 100% circulaire

FeelGut maakt deze samenhang tastbaar in een product. Het leert ons weer ons eigen lichaam beter te leren lezen en brengt een directe verbinding met de boer en het voedselsysteem. In de FeelGut automaat wordt je meegenomen in de wonderbaarlijke flora en fauna van jouw darmen en krijg je de kans om FeelGut te ervaren.

FeelGut is ontworpen door Fides Lapidaire en Yanna Hoek en ontwikkeld met verschillende partners in een ketenverband. De komende jaren hebben zij als doel om FeelGut 100% circulair te maken. Van verwerkte poep tot hoogwaardige compost die de boeren inzetten om de FeelGut ingrediënten van te kunnen produceren.

Over Fides Lapidaire

Fides Lapidaire is een Social Designer en initiatiefneemster van BROODJE POEP. Ze maakt complexe vraagstukken tastbaar en zet door beleving de boel in beweging. Vanuit Stichting Rondgang zet Fides zich in als aanjager van de grote poep beweging en daarin zet zij de kracht van bewustwording centraal.
Partners

Andere deelnemers

Embassy of Food

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Food