Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Food

Mock Wild

MOCK WILD gebruikt AI om voedselbossen te synchroniseren en te mengen met andere landbouwmethoden, waardoor hybride landschappen en keukens ontstaan.

MOCK WILD maakt gebruik van opkomende digitale technologieën om complementaire, maar verschillend geoptimaliseerde, landbouwtypologieën samen te voegen via recepten en smaken.

Technologie en ecologie?

Hoe kunnen we technologie en ecologie combineren om onze voedselproductie duurzamer te maken? In Nederland lijken technologie en ecologie vaak tegengesteld, maar MOCK WILD laat zien hoe ze niet alleen kunnen samenwerken, maar elkaar zelfs kunnen versterken. Dit project gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) om voedselbossen te integreren met hyperefficiënte landbouwtechnieken, waarmee de kloof tussen natuur en technologie wordt overbrugd.

MVP x FFF Food Computer

De MVP x FFF Food Computer remixt bijvoorbeeld ingrediënten op basis van oogstdata en gebruikersvoorkeuren, en creëert zo nieuwe en heerlijke recepten die zowel ecologisch verantwoord als voedzaam zijn. Kies uw locatie en de datum waarop u wilt eten, voeg uw voorkeuren toe en de AI doet de rest.

MOCK WILD

MOCK WILD benadrukt het belang van voedselbossen en natuurinclusieve landbouw voor onze voedselproductie. Door seizoensgebonden kooktechnieken te combineren met geavanceerde technologie, herzien we onze voedselvaardigheden en leren we af te stappen van op gemak gebaseerde eetgewoonten. Dit project onderzoekt of AI onze relatie met de natuur kan verbeteren en prototypeert mogelijke oplossingen voor een duurzamer voedselsysteem dat zowel de natuur als de voedselproductie ten goede komt.

Dankzij onze samenwerkende voedselbossen: Voedselbos Baarle-Nassau en Voedselbos Thuishaven. Dit project is ontwikkeld als onderdeel van de Hungry EcoCities S+T+ARTS Residency die financiering ontving van het Horizon Europe onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst 101069990. Het voedsel- en landbouwonderzoeksgedeelte van deze installatie werd gedeeltelijk gefinancierd als onderdeel van de Open Call: Fresh Perspectives door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie NL 2024.

Over Zack Denfeld

Het Center for Genomic Gastronomy is een door kunstenaars geleide denktank die de biotechnologie en biodiversiteit van menselijke voedselsystemen onderzoekt.