Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Futures Garden – Blooming Seeds

Baanbrekende beleidsinnovatie met dank aan speculatief design

INWARDS — © N O R M A L S

Futures Garden start een visionaire reis om het beleid voor Europa pro-actief vorm te geven. Ons platform werkt samen met toonaangevende toekomstdenkers, innovatieve ontwerpers en betrokken EU-burgers om trends en belangrijke kwesties voor de toekomst van Europa te verkennen.

Beleid maken op basis van speculatief design, radicale empathie en analytisch inzicht

Futures Garden is een project van het EU Policy Lab van het Joint Research Centre van de Europese Commissie, in samenwerking met DG RTD. Het EU Policy Lab is het innovatie lab van de EU voor innovatieve beleidsvorming. Hierbij maken ze gebruik van de disciplines foresight, design en behavioral insights.

https://policy-lab.ec.europa.eu

Tijdens dit event presenteren en bespreken we twee van onze ‘bloeiende zaden’: speculatieve design artefacts van de designstudio’s Modem & N O R M A L S.

Modem, een Amsterdams bureau voor design & innovatie, een gids tijdens bewust dwalen. Ze zijn zowel een denktank als designstudio, werken met Harvard GSD aan opkomende technologieën en met OpenAI aan toekomstscenario’s.

https://modemworks.com

N O R M A L S, gevestigd in Berlijn, helpt organisaties nadenken over de toekomst via speculatief design. Ze werken voor publieke klanten, onderzoeksinstituten en bedrijven waarvoor ze gedetailleerde verkenningen van mogelijke toekomsten maken om mensen te helpen op de toekomst voor te bereiden.

https://normalfutu.re

Kom naar de Futures Garden

We nodigen je graag uit om onze gezamenlijke toekomst te bespreken. We kijken naar de speculatieve design artefacts en gaan daarna, met behulp van een panel, in gesprek over de kansen en bedreigingen die deze toekomsten met zich meebrengen. Aan het eind zullen we kort toelichten hoe deze inzichten worden gebruikt voor meer toekomstgerichte beleidsvorming.

16:45 - 17:00 inloop
17:00 - 18:30 programma
18:30 - 19:00 after talk

Datum: Dinsdag 22 oktober 2024
Locatie: Natlab, Kastanjelaan 500, Eindhoven
Entree: gratis

INWARDS van N O R M A L S is tijdens de DDW ook te zien in de Microhall, Kastanjelaan 500, Eindhoven.


https://ddw.nl/en/programme/11757/inwards

Play video

Over EU Policy Lab

Futures Garden is een project van het EU Policy Lab van het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek van de Europese Commissie in samenwerking met DG RTD. Het EU Policy Lab is de samenwerkings- en ervaringsruimte van de EU voor innovatieve beleidsvorming. Het biedt onderdak aan de disciplines foresight, design en gedragsinzichten.
Symbiotic — © Modem
Partners