Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Food

Het Veranderkompas

Het Veranderkompas — © Futurall

Hoe bepaal je de koers naar een toekomstbestendig voedselsysteem? Futurall presenteert “Het Veranderkompas,” jouw interactieve gids om voedselvraagstukken te verkennen.

Een interactieve gids

Dit kompas helpt je navigeren door de complexe uitdagingen in onze voedselketen. Draai aan de schijven en ontdek jouw rol in de transitie naar een toekomstbestendig voedselsysteem. Elke draai onthult een nieuwe kijk op het vraagstuk, presenteert keerpunten voor reflectie en actie, en geeft concrete voorbeelden voor hoe het anders kan. Welke koers kies jij?

Navigeren door complexiteit

Ons voedselsysteem zit vol met complexe uitdagingen. Om te werken aan een duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem, kunnen we onderwerpen als afval, gezondheid, biodiversiteit, klimaatverandering, levenskwaliteit en sociale (on)gelijkheid niet langer los van elkaar zien. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het omarmen van deze complexiteit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zelfs voor de meest doorgewinterde veranderaars kan het werken binnen deze complexiteit overweldigend zijn. Soms zit je zo diep in het proces dat je de missie uit het oog verliest en vastloopt, waardoor het moeilijk is om weer op gang te komen.

Dit kompas is een tastbaar en speels instrument die je helpt de complexiteit te navigeren, voortbouwend op de ideeën en ervaringen van voedselpioniers. Elke laag van het kompas heeft als doel om ruimte te maken voor een nieuw perspectief, voor een andere aanpak en om de eerste stap te zetten.

Over Futurall

Futurall is een ontwerpstudio opgericht in 2020 door Nederlands-Amerikaanse ontwerper Eva Oosterlaken en de Britse ontwerper Finn Strivens. Futurall gebruikt de kracht van ontwerp om mensen actief te betrekken bij het vormgeven van de toekomst.